Familjen Mysbralla

Alla inlägg under september 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 16 september 2009 17:36


Ringde till min familjeläkare idag trots att jag inte gillar stället. De får en chans till eftersom jag ännu inte bestämt vilken ny familjeläkare jag ska lista mig hos. Den här gången när jag fick en telefontid ringde en trevlig kvinna vid namn Maria upp. Hon verkade bra och ställde en massa frågor. Jag fick gå in i badrummet och försöka titta ner i min hals för att se om det fanns knölar eller vita fläckar i den. Det var inte alls lätt att se, så jag gav henne ett icke tillfredsställande svar: -Jag vet inte.


Jag fick också i uppgift att känna på halsen för att ta reda på om den var svullen. Det kunde jag inte heller göra eftersom jag inte brukar känna på halsen i vanliga fall. Bäst jag börjar göra det så jag nästa gång kan svara på den frågan. Älskade R kände i alla fall på halsen och tyckte den kändes tjock, men han har ju heller inget att jämföra med. Jag har nog aldrig haft den här sortens halsont tidigare. Jag vill inte ens dricka varma lenande saker för att det gör för ont att svälja. Det som ser så gott och värmande ut med den rykande muggen.


 

 Läkaren och jag diskuterade vad vi skulle hitta på och hon trodde att det var två olika förkylningar jag har haft under de här två veckorna. Hon trodde inte att det var "svininfluensan" som den inte längre kallas, samtidigt som jag har minst två av symptomen som hör till. Hon sa att man kan ha en lindrig variant och att man inte behöver bli jättesjuk.


Hon tyckte i alla fall att jag skulle komma till henne för undersökning även om de helst inte vill ha eventuella "svinisar" där. Jag får komma dit imorgon, men jag inte får gå in den vanliga vägen. Jag måste ta bakvägen som en annan pestsmittad varelse.



Av Herr och Fru Mysbralla - 15 september 2009 08:42


Min kära vän och kollega J har ju under de två år hon arbetat varit sjuk i förkylningar med resultatet att hon nästan aldrig fått ut en hel lön på den tiden. Hon har då arbetat heltid varav 50 % på en förskola med små barn. enligt sjukvårdspersonal är det vanligt att man har några år 2-3 där man är sjuk till och från innan man står emot barnens baciller.




Ifjol i oktober började jag arbeta halvtid på en skola och sedan dess varit förkyld till och från precis som min vän. Jag är sjuk igen och det började förrförra veckan. Jag var hängig den fredagen och lördagen och dålig söndag, måndag och tisdag. Jobbade resten av förra veckan, men kände mig inte alls tipptopp. I söndags vaknade jag med halsont och mot eftermiddagen uppstod led- och muskelvärk plus huvudvärk.


Jag gick till jobbet igår, men klarade inte av att vara igång längre än till strax efter lunch, så jag gick hem och sov. Tog febern och hade 37,3. Det är feber för mig eftersom jag är en lågtempare normalt. Idag är jag hemma. Jag har precis druckit lite varmt och värken förefaller ha försvunnit idag, men halsontet är inte att leka med och jag har hosta som kommer från bröstet känns det som. Nacken är fortfarande stel och öm.



Att vara förkyld så här till och från är inget jag gillar. Jag blir väldigt irriterad och frustrerad då jag vanligtvis är en väldigt frisk person. Jag tycker dessutom om att träna och röra på mig, vilket är omöjligt när min hälsa är svajig. Jag funderar till och med på att avsäga mig min tjänst på skolan för att återfå min goda hälsa trots att jag verkligen tycker om att arbeta halva min tid där.


Hur ska jag göra? Hjälp mig genom att skriva en kommentar och/eller svara på omröstningen, tack!




Av Herr och Fru Mysbralla - 13 september 2009 21:15



Så konstigt det blir när någon som inte alls brukar vara elak, helt plötsligt utan förvarning, visar prov på ondska.



Av Herr och Fru Mysbralla - 13 september 2009 09:04


Igår lördag hann jag och Älskade R med ganska mycket. På morgonen var jag ute på en promme och sedan cyklade jag ner till centrum för att ta mig en stan-dag. Ni vet att jag fick naglarna fixade, men jag gick även in på Vero Moda och köpte en naturvit stickad lång tröja med korta ärmar och stor polokrage. Just nu är sådana långa plagg mina favoriter. Jag har skjortklänning på skjortklänning och vanliga klänningar plus grov- och finstickade långtröjor. Alla använder jag tillsammans med byxor eftersom jag inte är någon klänningstjej.


Jag kom hem från stan strax före 15:00 och åt sen lunch i form av parisare och stekt ägg. Det måste vara ett av det godaste som finns, fast det säger jag om det mesta. Det är bara att konstatera att jag tycker om mat i de flesta former. Efter det åkte vi båda iväg till Erikslund för att äntligen leta och köpa en upphängningsanordning till våra cyklar. Vi hade tur och fann sådana på Biltema och nu sitter cyklarna upphängda nästan i taket i vårt "skräprum".


 Detta är inte vår cykel, men så här ser det ut.


Det var inte det enda som inhandlades på biltema. Jag har länge pratat om att jag vill ha en motionscykel hemma för de dagar när jag inte ids ta mig iväg och träna på n´Joy eller jobbgymmet. Igår fann vi en sådan där fiffig ställning där man använder sin egen cykel, men monterar fast bakhjulet för att på så vis få en träningscykel för inomhusbruk. Helt suveränt! Nu kan jag alltså använda min braiga Nishiki både ute och inne. Det var inte ens svårt att montera fast den. Älskade R visade mig hur det funkade och det är bara två spakar jag ska röra, perfekt!



Av Herr och Fru Mysbralla - 12 september 2009 22:07

Älggrytan smakade himmelskt. Den var mustig, varm och vällagad, men på gränsen till lite för salt. Jag tror att det kan bli bättre om man tar lite mindre av kalvfonden. Det ska ju vara hela 3 dl av den och fonder och buljong brukar innehålla en hel del salt. I och för sig innehöll grytan bacon också, men det var så himla lite, 100 gram. Jaja, vi behövde inte krydda något alls med vare sig salt eller peppar. Vi glömde att köpa kryddnejlikor så jag vet inte hur god grytan skulle ha varit med dem i. Syltlöken gillade varken jag eller Älskade R, så den petade vi bort på tallrikarna.


Jag rekommenderar verkligen den här grytan och hoppas få höra era åsikter när ni smakat den. 



Lyx

Av Herr och Fru Mysbralla - 12 september 2009 21:50



Besökte Studio Savoy idag bara sådär för att kolla in stället och spontanfråga om de hade någon tid för manikyr. Kvinnan där hade precis fått ett återbud, så det var bara för mig att slå mig ner i stolen, langa fram händerna och bli ompysslad i dryga timmen. Hon gnuggade med krämer, spayade med flaskor, skrapade och filade med diverse redskap innan hon till slut masserade mina händer och därefter lackade mina naglar i flera lager så resultatet blev fransk manikyr.


Jag är jättenöjd med hennes kunskap och hur mina naglar nu ser ut. Kravet som ligger på mig är att smörja med nagelolja två gånger per dag. Jag fick nämligen veta att mina nagelband är infekterade, eller var det inflammerade, på grund av att de är torra och jag klöser och river på de torra flikarna. Jag såg till och med svullnaderna, inte kul! Efter ungefär en månad kommer jag att se resultat, både på nagelbanden och naglarnas kvalitet. Nagelbanden kommer att vara mjukare och smidigare och naglarna mindre torra och mer hållbara.


 Mina nya naglar  


Jag ska också försöka att varannan eller var tredje dag måla på med mitt nya överlack för att hålla den franska manikyren fräsch. Gör man på det sättet så nöter man bara på skyddslacket fick jag lära mig. 




Av Herr och Fru Mysbralla - 11 september 2009 20:21



http://www.ramlosa.com/


Om man köper fyra flaskor mineralvatten från Ramlösa och skickar in kvittot från köpet tillbaka till dem får man tillbaka ett brev på posten. I det brevet ligger sedan två middagskuponger med erbjudandet "Middag 2-för-1". Erbjudandet gäller i flera städer i landet.  Här i Västerås visade det sig bara finnas två restauranger som ingick i erbjudandet; Sjökrogen och Bishop´s arms.


www.sjokrogen.nu

www.bishopsarms.com


Vi bestämde oss för att utnyttja en av kupongerna för vår fredagsmiddag. Sjökrogen ligger fint vid Mälaren och eftersom vi hittills inte varit där och ätit tänkte vi prova stället. Vi hade dock otur när vi ringde för att boka bord eftersom de upplyste oss om att de har stängt för säsongen sedan en vecka tillbaka. Det gjorde ju att det bara fanns ett alternativ kvar för oss. Vi gjorde ett nytt försöka att boka bord, men där fick vi inget svar. Till slut blev vi kopplade till hotellets reception och den tjejen skrev en lapp med mitt telefonnummer på och sprang ner med den till restaurangen. Det var runt klockan 16:50. De har ännu inte ringt tillbaka.


Eftersom älgköttet inte hade tinat riktigt och vi började bli hungriga åkte vi i alla fall ner till Bishop´s för att testa att gå dit utan att ha bokat bord i förväg. Det gick finfint! Älskade R beställde en svart Angus och jag beställde gös med ragu gjord på potatis och kapris.



Men osisen tog inte slut med att vi fick in maten. Min fisk och ragu smakade hiskeligt salt. Trots att jag vanligtvis saltar min mat massor så var detta förfärligt och jag blev nästan illamående. Jag sa naturligtvis till personalen vad jag tyckte (på ett trevligt och artigt sätt)och kocken hälsade efteråt att jag hade rätt. Maträtten var alldeles för salt. När Älskade R hade ätit upp sin portion med gött kött satt jag och väntade på min nya fiskportion. När den väl kom så smakade det mycket bättre, men den där ragun var ändå ingen höjdare, vare sig den var översaltad eller ej.




Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards