Familjen Mysbralla

Alla inlägg under oktober 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 5 oktober 2009 17:29


Jag älskar faktiskt att utföra hushållsarbete om jag får gå och poppa favoritmusik samtidigt. Det ska spelas ur alla högtalare med rejäl bas så känslan går upp genom tår, fötter och genom resten av kroppen. Det får gärna finnas diverse redskap till hands som jag kan dansa med och /eller använda som mikrofonstativ. En av mina favoritlåtar just nu (tack vare basen) är denna med Kanye West:


Love lockdown




Så nu ska jag fortsätta med att plocka in ren tvätt i garderoberna och kanske dammsuga lite innan jag ska hämta upp J för lite bugg. Det är ju måndagkväll!


Av Herr och Fru Mysbralla - 3 oktober 2009 16:50


-Var sitter stämbanden i förhållande till glottis?

 

Denna fråga är enbart rolig om man känner till anatomin i larynx (struphuvudet). Glottis är nämligen glipan mellan stämbanden och ingen struktur som sitter någon annanstans i larynx.

   

 

 

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 oktober 2009 09:38



När jag och J klev innanför dörren igårkväll låg ett paket adresserat till mig på hallgolvet. Det bruna paketet kom från Nya Zeeland och jag blev förbryllad. Jag känner ingen på Nya Zeeland och lillayster har inte åkt dit ännu. Hon åker ju imorgon söndag.


Det tog en stund innan jag förstod vad det var. Min första bok om Grand Danois hade kommit, flera veckor tidigare än beräknat och därför kunde jag inte tänka att det var den. Dessutom trodde jag att jag beställde från USA hahaha!



Gissa vad jag ska göra i helgen?!?!

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 oktober 2009 08:01




Vilken arbetsfredag jag hade igår! Det var full rulle från start till slut. Min sluttid är normalt sett klockan 15:00 på fredagar, men igår blev det istället klockan 17:20!


Förmiddag 07:45-12:00

Schemaläggning i nya systemet Cosmic tillsammans med en kollega. Hann med att boka kursdag efter det innan det var fikatid. Efter fikat lade jag mitt eget schema och fixade någon enstaka journal. Klockan 11:00 kom min första patient. Efter det besöket hann jag med att justera lite i min schemaläggning och ringa ett brådskande samtal. Klockan 12:00 åt jag lunch.


Eftermiddag 12:30-14:45

Direkt efter lunch försökte jag nå några ÖNH-läkare i Köping. Jag ringde och provade även deras söknummer, men utan framgång. Gjorde en röstanalys med en kollega innan patienten klockan 13:00 kom. Efter det besöket gjorde jag lite administrativa grejer, diskuterade med chefen angående telefonsamtalet, fixade en justering i kollegans schemaläggning samt skickade mail till ÖNH i Köping.

Eftermiddag 14:45-17:20

Klockan 14:45 hämtade jag varm choklad och en banan och satte mig hos min kollega och vän J för att gå igenom schemaläggningskursen med henne. Det första vi fick göra var att ringa upp IT-service för att få hennes Cosmic uppgaderat. Efter det kunde vi börja. Det gick finfint som förväntat! Väl klara så hade jag lovat att ringa tillbaka till personen jag talade med i det brådskande samtalet. Det samtalet drog ut på tiden kan man lugnt säga och jag tyckte jag fick en hel del oroväckande information. =(

När samtalet var över traskade både jag och J hem till Älskade R och åt hembakt pizza. Vilken trevlig kväll och vilken härlig arbetsdag!


Av Herr och Fru Mysbralla - 1 oktober 2009 18:59


Hejsan hoppsan vad längesedan det stod något om min träning. Förhoppningsvis ska det bli ändring på det nu när kroppen äntligen börjar vakna till liv efter höstens sjukdom. Jag har känt mig som en säck potatis väldigt länge, men idag börjar den där säcken få ben, ben med kraft i, vilket jag är överlycklig för. Halsontet hänger dock ihärdigt i, men har eventuellt mildrats. Hädanefter hoppas jag vara frisk så jag ska kunna skriva vilken form av träning jag utför och vilka planer och mål jag har.  



Veckan är ju snart slut, men min förhoppning är att jag ska kunna utföra dessa pass:


Ikväll: Styrkepass med blandade lätta övningar för att väcka kroppen.

Fredag: Lätt konditionspass såsom cykel hemma, på gymmet eller en rask promenad.

Lördag: Morgonpromenad eller styrkepass med Älskade R (kanske J)

Söndag: Styrkepass eller morgonpromenad på förmiddagen. Bugg på kvällen.


Detta känns rimligt eftersom jag inte har någon tuff träning alls inlagd. Jag vill bara komma igång och sedan känna hur det känns för att sedan kunna göra en planering för kommande vecka.

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards