Familjen Mysbralla

Alla inlägg under oktober 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 16 oktober 2009 21:28


Det är bara några dagar kvar tills jag får göra av med lite pengar. Windows 7 kommer snart ut och då äntligen kan jag köpa en ny bärbar dator.



För tillfället finns det två datorer som jag tycker är intressanta. Jag kommer att lägga upp bilder på dem här bloggen. Eventuellt skriver jag lite information om dem också eller så lägger jag in en länk så ni kan läsa om dem på annan plats.


Jag skulle nämligen vilja ha åsikter om vilken dator som verkar bäst och/eller snyggast. Ni får givetvis komma med egna tips på datorer som ni känner till är bra och snygga. Kraven jag har är att den nya datorn får kosta max 8000:-, skärmstorleken ska vara 15 samt vara av den supertunna sorten med LED. Det ska också finnas ett numeriskt tangentbord på sidan, inte bara siffrorna på rad högt uppe på tangentbordet. Datorn får inte vara blank pianosvart i färgen.

Av Herr och Fru Mysbralla - 16 oktober 2009 06:30


Jobbade över på torsdagen och kom hem strax efter 17:30. Älskade R hade stekt falukorv till middag. Jag ville egentligen inte äta korv eftersom jag åt grillkorv och potatis till lunch. Vi hade planerat att äta stekt laxfilé, men ingen av oss var sugen på det och vi hade noll fantasi och ork. Det slutade med att middagen bestod av hembakt bröd från bakmaskinen med ost, keso och stekt falukorv (jägarkorv) på. Det smakade fantastiskt gott trots att jag inte kallar det för riktigt middagsmat.


Det blev sängen direkt efter middagen och kort efteråt sov jag. Jag vaknade klockan 20:30 för att kliva upp och äta fruktsallad som Älskade R gjort. Snabbt var det gjort och då tog jag itu med tandborstning innan jag tog plats i sovrummet igen. Jag har en skön säng och sömn är det bästa som finns. Jag vaknade klockan 06:30 efter att ha sovit 11 timmar totalt.




Av Herr och Fru Mysbralla - 15 oktober 2009 06:26


J + J fick en babyflicka vid namn Emmy i söndags.

Kika in här för att läsa om händelsen och titta på miraklet.


http://wellnessbyme.blogspot.com/2009/10/var-angel-har-landat.html





Av Herr och Fru Mysbralla - 14 oktober 2009 07:05


Tisdagen var en dag med aktivitet från det att jag klev upp till dess att jag somnade. På jobbet arbetade jag med 6 barn, satt med på en språksamling, fixade material för hemträning åt två barn, fixade material till träning med språkfröken åt två barn, hade samråd med en kollega och åt pedagogisk lunch med "mina" barn. Jag tog min egen rast när jag gick hem en liten stund tidigare.


När jag kom hem störde jag mig på allt grus jag trampade på i lägenheten, så jag tog fram dammsugaren och började städa. När det var klart var det dags att värma resterna från gårdagens middag, makaronilåda. Maten smakade inte lika bra denna gång då den hade blivit lite för torr. Vi åt och blev mätta i alla fall.


När maten var färdigtuggad lade sig Älskade R för en powernap och jag tog itu med disken. Tanken var att vi skulle hinna med 2-3 visningar, men R var sååå trött så det passade inte bra. Vi åkte och tränade istället när disken var klar och han vaknade upp.




Iväg till n´Joy för ett benpass. Ja, ni läste rätt, benpass. Jag vet inte när jag sist gav mina ben en ordentlig genomkörare. Nu springer jag ju inte heller, så de är riktigt ovana vid att utsättas för belastning. Jag tog det försiktigt med vikterna i maskinerna, men jag kände redan under passets gång att jag nog skulle få en del träningsvärk. Träningspasset avslutades med några övningar för magen, härligt! Nöjd och glad åkte vi därifrån. Ojojoj vad jag har saknat att träna, kan jag säga. Nu när jag är pigg från infektioner vill jag verkligen försöka att få till regelbunden träning igen. Kroppen och hela jaget svarar ju så glatt på det.


Efter passet åkte vi vidare till Maxi för att handla. Kylen har ekat tomt i två dagar så det var verkligen på tiden att fylla den med väsentliga grejer som exempelvis mjölk, yoghurt, keso och äpplen. Klockan var efter 21 när vi var tillbaka hemma i lägenheten. Vi fixade till kvällsfika och sedan lade jag mig för att läsa lite i ena hundboken. Det slutade dock med att boken låg oöppnad och jag somnade med glasögonen på.





Av Herr och Fru Mysbralla - 11 oktober 2009 13:16


NU KANSKE J & J ÄR NYBLIVNA FÖRÄLDRAR.

 

Jag väntar spänt, glatt och nervöst på att höra ifrån J. När jag läste på hennes blogg imorse såg jag att hon skrivit ett inlägg klockan 02:50 om att det nu var 4-5 minuter mellan värkarna, wow!

Jag hopppas och tror att allt går eller har gått bra.


Den här tjejen är en god vän som utstrålar energi, styrka och glädje. Hon är dessutom ärlig, klok och omtänksam för att nämna några egenskaper som jag gillar hos henne. Jag vet var jag har henne och vår vänskap, vilket för mig är något av det viktigaste i begreppet "vänskap".

Vi personer som är hennes vänner ska känna oss lite märkvärdiga, tycker jag.


Av Herr och Fru Mysbralla - 10 oktober 2009 08:29


1. Efter kongressen på fredagkvällen åkte jag och M den röda tunnelbanelinjen mot hennes lägenhet. Vi pratade om   allt och inget och enligt mig hade vi jättetrevligt. Bland samtalsämnena som kom upp fanns det här med att vara tjej/kvinna och vara ute själv kvälls- och/eller nattetid. M bor i ett mindre område strax utanför Stockholm som hon anser är litet och tryggt. Jag tog då upp att det kanske kan vara bra att ibland befinna sig där det finns mer folk när det är mörkt, så att ingen kan dyka upp från ingenstans och göra en illa. Skulle det hända så finns det troligtvis någon som ser vad som händer. Det kanske inte händer i ett mindre samhälle.


Ja, man kan se på saker på olika sätt och det ger upphov till fantastiska diskussioner. I alla fall så klev vi av tunnelbanan och ganska snart fick vi syn på en helikopter som kretsade omkring i på himlen. Vi resonerade som så att något måste ha hänt. Strax efter gick vi förbi en polisbil som stod vid vägkanten med blålysena på. Jo, något måste ha hänt.


Väl inne så kollade vi på text-tv och fick veta att ett rån hade skett och man hade jagat rånare och byte i precis det område vi befann oss i. De hade fått tag på misstänkt och fått tips på var bytet kunde finnas. Det kan hända grejer var som helst helt enkelt. Det är min slutsats! 



2. Ju längre kongressens första dag (fredag) gick desto mer stickande känsla fick jag unde rmin högra fots tramp-dyna. Eftersom jag ändå inte gick omkring så mycket iddes jag inte ta av mig stöveln för att skaka ut den lilla sten, som jag trodde fanns där. När den sista föreläsningen var slut och jag traskade bort mot Åhléns för att först krama på Älskade R:S mamma och sedan möta upp min vän M, så började det göra riktigt ont under foten. till slut klarade jag inte av det längre utan gick in på en Vero Moda-butik för att sätta mig ner och ta bort stenen.


Det visade sig dock vara en glasskärva som satt i min  trampdyna. Den kom dit efter att jag för drygt en vecka sedan tappade ett glas på köksgolvet i all kaffekokande hast (jag har både dammsugit och skurat golvet efter det). Jag försökte pilla ut skärvan, men det var omöjligt i det ljuset, i den sittställningen och utan verktyg. Jag traskade i alla fall vidare genom att försöka lägga min tyngd på fotens utsida.



Jag mötte upp M och vi åt thaibuffé på restaurang Pong. Sedan åkte vi hem till henne för att fortsätta den trevliga och roliga kvällen med kaffe, te, choklad och frukt. Allra först genomförde vi en operation i min fot. Vi använde en kokad pincett, handsprit, ansiktsvatten innehållande alkohol, en flaska Gin och bomullsrondeller. Trots att vi var välutrustade så tog operationen ungefär 30 minuter. Det gjorde riktigt ont när M grävde med pincetten i foten. Glasskärvan hade åkt in med spetsen först såklart och sedan tryckts inåt och snett uppåt så det knappt fanns något att nypa tag i med pincetten.


Vi hann som tur var klart i tid innan "Idol" på tv 4 började. Plåster på fotsulan och viloläge gjorde susen. Idag är foten som vanligt.



Av Herr och Fru Mysbralla - 8 oktober 2009 07:17


Det blir som man gör det till börjar jag med att skriva. Svensk förening för logopedi och foniatri firar 50-års jubileum i år och håller en kongress under två dagar. Ena dagen är en lördag, men trots det så svarade jag min chef att jag var intresserad av att åka, när hon skickade ut en förfrågan via mail. I inbjudan kunde jag finna ett trevligt smörgåsbord som täckte flera olika intressanta och spännande ämnen. Jag fick som tur var tillåtelse att åka på kongressen och därmed blir en normal arbetsvecka lite längre.


Jag kommer att fortsätta skriva lite här om hur jag tyckte föreläsarna  var etc. Det kommer kanske att se lite konstigt ut eftersom inlägget är daterat till dagen innan jag åkte på kongressen, men skriver detta idag söndag efter kongressens slut. Här är några av kongressens föreläsare:


Maria Södersten: Röstbehandling - från accentmetoden till röstergonomi. (Ett ämne som är högintressant för mig eftersom jag arbetar med röstpatienter) Under denna föreläsning lärde jag mig inget nytt. Jag har ju gått en kurs i röstergonomi för just Maria Södersten, så just den föreläsningen hade jag koll på.


Sven Strömqvist: Språkets öga - om vägarna mellan tankar och ord. Citat från hans son "Jag hör faktiskt inte vad jag skriver"

 

Barbro Bruce: Den fortsatta språkutvecklingen i tal och skrift. Mycket viktigt och intressant för mig som arbetar heltid ute i skolan.

 

Lovisa Femrell: Lidcombeprogrammet - En behandlingsmetod för förskolebarn som stammar. Lättsam och tydlig talare som beskrev hur Lidcombe går till. Bygger på ett behavioristiskt synsätt.

 

Jag passade även på att förena nytta med nöje denna helg. Min fantastiska vän M, som jag lärt känna via Hemgården i Umeå, har flyttat ner till storstan för att arbeta som PTP-psykolog. Vi bokade in en dejt efter fredagens arbetspass. Fastän vi inte har setts på ett år, eller är det 1 1/2 år till och med, så kändes det precis som vanligt att ses. Vi hade massor att prata om och en liten fredagkväll var inte tillräcklig för oss.

Vi har nu bestämt att boka in en ny träff så att det dröjer för länge innan vi ses igen. Det finns ju verkligen inget skäl till att inte ses nu när vi bara bor en timme ifrån varandra. Borde inte alls vara svårt att få till. Vi båda är tyvärr lite sega med att få fingrarna ur...om man säger så.


Av Herr och Fru Mysbralla - 6 oktober 2009 21:06


Kvällens träningspass såg ut så här: 3 kassar mat från ICA maxi där jag bar en påse och två 1,5 liters vatten-flaskor. Eftersom den workouten tog musten ur mig kände jag behovet av att tillföra ny energi. Vilken tur att jag köpte en påse naturgodis. De sålde ut allt naturgodis på lösvikt på grund av leverantörsbyte, så det kostade endast 4,90 hg. Jag fyllde en stor påse och summan slutade på 5:-!


Jag är kanske ingen godisgris ändå...



Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards