Familjen Mysbralla

Alla inlägg under april 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 22 april 2009 15:28



 

Hemlis



Jag fick veta en hemlighet nu i helgen. Det var älskade R som berättade den för mig. Han var dock noga med att tala om att jag inte skulle föra informationen vidare till hans sambo A. Så jag har hållit tyst och kommer att fortsätta med det.


Hemligheten: Han tyckte att den stora Grand Danoiskillen Loke, som vi träffade på utställningen i Sollentuna, var riktigt cool.


Viktigt är att hans hundtokiga sambo inte får veta detta för då kanske hon tror att han ändå vill ha hund och så är det ju inte. Loke var cool.....






Av Herr och Fru Mysbralla - 21 april 2009 06:57





Igårkväll innan jag skulle traska iväg och handla lite på Maxi fick jag ett oväntat telefonsamtal. Detta samtal har att göra med det samtalet från Norrland, som jag tidigare skrivit om och som min familj var väldigt intresserad av. Den här gången fick jag ganska klart för mig att jag har en hel del uppgifter att utföra och jag kommer att börja redan idag om orken finns efter arbetsdagens slut.


Min förkylning är snäppet sämre idag tyvärr så jag är lite osäker på om jag orkar med en hel utbildningsdag. Det visar sig.


Jag har tagit fram en kycklingfilé så jag har något smarrigt att laga till lunch när jag kommer hem. Det är trevligt med utbildning för då har jag en hel timmes lunch jämfört med de trettio minuter jag har i vanliga fall. nu ska frukosten ner. Kaffet är redan på plats.






Av Herr och Fru Mysbralla - 20 april 2009 20:39


Till helgen är det hundutställning på ABB Arena, Rocklunda. Jag ska dit med K på söndagen då mina älskade Grand Danois ställs ut. Det är 36 hundar anmälda i den rasen. Jag känner till två Liebedoggen som ska dit. Det är Jokke (Missys pappa) och Zacco (har också Jokke som pappa, men inte samma kull som Missy). Jag har inte träffat någon av dem in real life, bara hört talas om dem och sett bilder. Det ska bli superkul att få träffa dem samt att träffa Zaccos matte N.


Jag hoppas även att J hänger på mig och K för en trevlig dag bland alla hundar och hundtokiga människor.  Nedan är länken till ringfördelningen på just söndagen.

http://www.wkk.se/pmsöhä09.pdf


Lördagen är mest intressant för K eftersom rasen hon är intresserad av ställs ut då. Det är Flatcoated Retriever som lockar och 75 stycken hundar ställs ut i den rasen på lördagen. K kommer att besöka Rocklunda med sin sambo E. Jag nöjer mig med att närvara på söndagen. Vi får se om K:s sambo E följer med även då.


Älskade R börjar bli lite stressad över båtrenoveringen så han kommer att tillbringa all ledig och vaken tid nere i båten och jag har tänkt bistå så gott jag kan, antingen med färdig mat, sköta resten av markservicen och hjälpa till i båten när han hittar något som jag faktiskt klarar av att göra.






Av Herr och Fru Mysbralla - 19 april 2009 20:57


Denna dag började med att vi fick ett brutalt uppvaknande när älskade R drog upp rullgardinen och ett otroligt ljus strömmade in i rummet. Det tog säkert några minuter innan vi kunde öppna ögonen helt. Klockan var strax efter halv nio och vi hade tänkt äta frukost, ta en promenad och sedan utnyttja spaavdelningen.


Vi gick ner till restaurangen och avnjöt en härlig frukost med ägg, yoghurt, branflakes, havrekuddar, torkad frukt, nötter, bröd, ost, salami, skinka, frukt, juice, våffla och kaffe. Det fanns naturligtvis mer godsaker också, men det var lite av det som trillade ner i magarna på oss.


Efter frukosten tog vi på oss ytterkläderna för en morgonpromenad, en väldigt lugn sådan eftersom jag var vek. Det blåste småspik hela tiden och solen kom aldrig riktigt fram. Jag glömde också att ta med mig näsdukar för att tömma snoken som snabbt blev full med snor. Det ledde till att jag gjorde en Annikaversion av en scen ur filmen "Den där Mary", ni vet när hon får "sånt där" i håret och fixar luggen. Det var vad som hände när jag gjorde en fulsnytning i blåsten.



Till slut tog vi oss tillbaka till hotellet och packade våra saker för att checka ut. Vi stoppade väskorna i bilen och traskade ner till spaavdelningen. Där väntade ett kurbad på oss.


Vi fick ett eget rum med ett stort badkar som var fyllt med några mineraler eller nåt som skulle vara utrensande, så vi fick information om att vi kunde bli kissnödiga efteråt (som om det är något ovanligt för mig). I rummet fanns även en privat bastu, toalett och den totalhäftiga massage-, ång, och rymdduschen.


Bilder från www.sjogarden.se


Den var både cool och lite läskig med alla vred och knappar som fanns. Älskade R provade sig fram och lyckades träffa en massagestråle på känsliga kroppsdelar på min kropps baksida samt sätta igång ångapparaten så jag fick andnöd. När vi hade kontroll över duschen kunde vi njuta av en rengörande kroppsscrubb och därefter klappa in en hudlotion.

















Efter detta var det bara att börja rulla mot Västerås igen. Vi stannade ganska snart på en grill och beställde varsin pizza. Vi äter inte det speciellt ofta, men då det händer tycker jag det är smarrigt värre.



Ellös på morgonen här nedanför, foton av älskade R.






Av Herr och Fru Mysbralla - 19 april 2009 20:14


Är nu hemkommen från ett dygn i lugnets, skrattets och förkylningens tecken. Efter en alltför lång bilfärd igår lördag kom vi fram till Ellös och Sjögården strax efter 14:30.


Planen var att äta lunch ungefär halvvägs till Ellös, men som vanligt när vi är ute och åker hinner vi bli alltför hungriga med sura miner innan vi lyckas hitta ett lämpligt matställe.


Till slut fick jag en efterlängtad mosbricka, yummi! Älskade R åt kebabtallrik och här började vår svulloresa.



När vi kom fram till Sjögården var jag ganska knäckt av en begynnande förkylning. Vi checkade in i vårt enkla dubbelrum (liknade ett tråkigt studentrum) och åkte sedan för att köpa något gott till vår vinflaska som vi planerade att avnjuta mysandes tillsammans på picknickfilten under stjärnorna. Så blev det inte.


För det första hade vi svårt att bestämma oss för vad vi ville ha för vintillbehör. Älskade R började plocka en påse med lösgodis tills jag kom med min mobiltelefon och spelade upp "Godis är inte så jäkla gott". Då lade han undan den påbörjade påsen och det slutade med att vi tog en Marabou chokladkaka med daim i. För det andra så däckade jag efter tebuffén med scones, ostar och marmelad. Huvud och hals gjorde ont, kroppen protesterade mot alla rörelser och mina leder bara värkte.



Vi somnade och sov tills det var dags för vår trerätters middag. När vi vaknade av alarmet klockan 18:40 tog vi oss en sockerchock tillsammans med rödvin för att orka med att stiga upp.


Middagen bestod av


Förrätt: Västerbottensoströra på kavring med en klick röd kaviar på.

Varmrätt: Hmm, något riktigt gott kött med tapenadeslungad potatis och  getostcreme.

Efterrätt: Brulée med hallonsorbet.


Maten var helt okej, men inte fantastisk. Men kom ihåg att gratis alltid är gott! Vi ska komma ihåg att vi inte betalade ett rött öre för den här vistelsen. Efter middagen blev det lite tv-tittande på rummet med en gnällig Annika, som efter ett tag hivade i sig två Panodil med mosad banan.


Här ses vackra bilder som älskade R fotade från vårt rumsfönster.









Av Herr och Fru Mysbralla - 18 april 2009 08:08


Nu åker vi strax!


Önskar alla en härlig helg!

Av Herr och Fru Mysbralla - 17 april 2009 15:52


VECKA 15

Resultat

Tisdag: Morgoncykling 46 minuter. Snittpuls 153, MAxpuls 165.


Onsdag: Styrkepass 55 minuter. Genomgång av hela överkroppen.


Fredag: Cykling långpass 2,5 timmar. Snittpuls 140, maxpuls 174.


Lördag: Morgonpromenad 60 minuter, lågintensivt. Styrkepass 45 minuter,   axlar o mage.


Söndag: Morgonpromenad 50 minuter, lågintensivt. Snittpuls 128, maxpuls 150.



Nu har fikat ramlat ner så jag ska ut på ett förhoppningsvis ganska långt cykelpass i eftermiddagssolen. Det blir riktigt lugnt eftersom jag känt och känner mig lite halvkrasslig i halsen och näsan. det blir mest för att någon mil i benen.











Av Herr och Fru Mysbralla - 17 april 2009 15:35


Igårkväll på älskade R:s födelsedag hade vi planerat in en middag med smörgåstårta och fruktsallad till efterrätt. Vi skulle samlas hos S vid halv 7. Hon fyllde år på långfredagen så R och hon skulle ha ett gemensamt litet kalas.



S hade gjort en smörgåstårta med fisk och skaldjur (inte den på bilden)med egna händer och den smakade gott. Allra bäst var den röda kaviaren som låg toppad så fint. Efter tårtan fixade jag och R en fruktsallad med glass och nötter som tillbehör. Magen var mätt efter det kan jag lova. Det blir ju ganska mastigt med smörgåstårta eftersom den innehåller en massa tungt klet.


En liten presentutdelning hanns med också. S fick lite dusch, smörj och fixgrejer samt choklad och R fick en midag på valfri restaurang tillsammans med sina vänner.


Det blev en hel del surr under de 3 timmar som vi var där. Vår vän M hade mycket att säga om jobb, bygge plus en massa annat skoj. Han kom på sig själv med det och uttryckte:

- Oj vad jag pratar!


Jag var inte heller så dålig på att hålla låda. Ur min talapparat sprutade ämnen som jobb, kommunikation, pulsträning och säkert lite mer. Jag fick till och med in en berättelse som innehöll en sinnessjuk man som trodde han var Jesus, det ni!



I efterhand fick jag veta att älskade R satt och log åt mig under tiden jag hade mitt pratmaraton, humpfh! Bara för att jag inte var trött och tyst för en gångs skull när vi träffar våra vänner.








Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards