Familjen Mysbralla

Alla inlägg under juni 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 19 juni 2009 10:55




...Er alla en riktigt härlig midsommar! Jag hoppas verkligen att oavsett vad Ni tar er för, så gör Ni endast det Ni vill denna dag. Glöm inte att plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden för att drömma om Er kommande och blivande prins eller prinsessa.


Min dag började klockan 08:00 med att jag vaknade. Steg upp och satte igång perkolatorn för att fixa mitt morgonkaffe för att sedan ta en rask morgonpromenad som jag längtat länge efter. Älskade R stod redan i duschen för att göra sig ännu finare inför midsommaraftonen.


Dagen skulle firas ute på Almö-Lindö med sillunch, lekar, dricka och sedan grillning på kvällen. Väderprognosen var dock inte särskilt god, så det dividerades på morgonen huruvida plan B skulle väljas istället. Plan B är firande på samma vis fast inne i någons hem, troligtvis hos våra grannar K & R.

Det bestämdes att färden till ön skulle bli av, men jag tog beslutet att stanna hemma. Både lugnt och skönt, inga måsten och sängen skulle finnas nära till hands. Fast mest berodde beslutet på att jag inte hade lust att umgås med en massa andra människor. Jag har ofta ett stort behov av egen tid och det uppskattas inte av alla i min omgivning. Älskade R har förstått hur jag funkar, så han accepterar men brukar  tala om att det vore roligt om jag följde.


Jag skjutsade ner det glada packet till öster mälarstrand för att stiga på M:s båt. Där nere såg vi en kabel som brann, så K:s R gick iväg och letade ansvariga personer medan Älskade R stampade och släckte branden. Vilka hjältar till sambosar vi har, jag och K.



Slutligen kom de iväg och jag bilade hem igen. Tandtråd har tagits fram och tänderna är nu fantastiskt rena. Jag tänker ofta att jag ska använda det regelbundet, men det blir inte av. Jag har nog bara dålig karaktär, eller det kanske handlar om hur viktigt jag tycker det är. Jaja...i alla fall har jag fortsatt med storrengöring av mig själv. Ansiktsskrubb och ansiktsmask har använts och nu känns ansiktet återfuktat, rent och lent som en barnrumpa.


Nu fattas lite dusch och hårtvätt innan jag tar beslutet att eventuellt åka färja över till ön för att hälsa på de andra en stund. Jag kan även ta en färja tillbaka och det känns himla bra. Tyvärr regnar det just nu och det åskar ganska rejält, så man kan faktiskt undra varför jag sitter här med datorn påslagen...hmmm! Ska man vara ute på vattnet när det åskar tro?!?! Dammsuga är kanske lika illa, men jag tor jag gör det ändå.




MÅ SÅ GOTT







Av Herr och Fru Mysbralla - 19 juni 2009 08:36



Jag kan få ståpäls på armarna av många olika saker, till exempel:


* en puss i nacken av min älskade R

* en fin sång där artisten har en fantastisk röst

* kyla såklart

* rädsla också

* glädje eller lyckokänsla

* en varm kram

* en fim som berör mig


...och fler saker naturligtvis. Det jag aldrig varit med om tidigare, som hände mig i tisdags, det är att få ståpäls när jag äter pizza!!! Den smakade så otroligt gott i munnen. Den smälte fint mot gommen och var bara sagolik.


Det var tyvärr inte min pizza utan jag fick (snäll som jag är) smaka på älskade R:s kebabpizza. Stället som gör dessa fantastiska degmackor heter Kajens Fik. Där äter vi varje vecka och då blir det allt som oftast jättegoda sallader. Jag åt sallad i tisdags också, men snacka om att jag ångrade mitt val efter att ha smakat på älskade R:s pizza. Enda nackdelen med pizzorna där är att de är DYYYRA!


http://www.kajensfik.se/



Av Herr och Fru Mysbralla - 16 juni 2009 21:40


Jag har inte så mycket att säga om dagen. Den har sprungit iväg helt enkelt och jag har varit lättirriterad och gnällig.


Men igår var vi ju iväg ut med båten på grund av det där backslaget, så här kommer en liten filmsnutt från den turen.




Av Herr och Fru Mysbralla - 15 juni 2009 18:40



Vi skulle ner till båten i eftermiddags för att köra ut en bit och kolla motorn, eller rättare sagt backslaget tror jag det var. Älskade R tyckte nämligen att något var fel när han sjösatte båten i lördags. Han menar att propellern inte slår ut som den ska och motorn låter som om den går på för höga varv.


Sagt och gjort så bilade vi iväg mot båtplatsen. Jag vet inte riktigt vad som hände med mig när vi åkte där i godan ro med iPodens 80-talsmusik dundrande i högtalarna. Det var som om keyboardsen förtrollade mig och jag blev som i trans, sjöng för full hals och "dansad" så gott det gick i bilen. Detta fortsatte även ute på bryggan där jag snyggt som sjutton tog fantastiska danshopp- och steg.



Älskade R konstaterade att någon (läs jag) var på bra humör. Så nu sitter jag här hemma och väntar på att älskade R ska komma hem efter en sväng till ner i båten så jag får koppla in iPoden och gasta järnet medan jag målar de där träskivorna som man ska sitta på nere i båten.


Tänk er vad härligt med pulserande bas, taktfasta trummor och keyboards, nu hör jag för mitt inre:


Alive and kickin´

Empty rooms

Beat it

Boys boys boys

Tell it to my heart


...och flera låtar såklart. Jag kan också se mig själv iklädd min 80-tals tunika i tunt knallgult tyg med enorma axelvaddar. Till det ett par fula tights eller cykelbyxor, det ni!







Av Herr och Fru Mysbralla - 14 juni 2009 20:21


Dagen började som vanligt med kaffe i soffan framför morgonteven. Därefter tog jag hjälp av älskade R för att hitta en bra väg ut till kära S på Noors Säteri. Vi har inte hälsat på henne sedan hon flyttade från Djurgården, bara träffat henne på utställningar.


Jag hade en bra vägbeskrivning med mig, men fick redan i första rondellen ut från Västerås snurra två extra varv medan jag ringde älskade R för att höra om jag skulle svänga ut på E18 mot Oslo eller Stockholm. Jag har aldrig haft något bra lokalsinne, men jag trodde i alla fall att jag hade ett....



Nästa steg skulle bli att svänga av vid trafikplats Bålsta. Jag lörde, körde och körde lite till och såg skyltar in mot Bålsta, men ingen trafikplats Bålsta, bara andra trafikplatser. Det slutade med att jag bara körde av vid nästa trafikplats, som blev Bro.


Det gjorde att jag var helt fel ute efter min vägbeskrivning och jag fick ringa till älskade R igen. Han lotsade mig en bit tills jag var på rätt väg enligt vägbeskrivningen. Strax därefter var det åter dags att ringa älskade R och nu var jag rätt frustrerad över att inget på vägbeskrivningen stämde. Efter många om och men och för långt hit och för långt dit, så hamnade jag på Noors slott



och en stund senare bredvid S:s brevlåda. Då ringde jag självaste S för att få sista biten förklarad för mig eftersom jag visste att hon skulle bo i en röd stuga, inte i ett vitt slott.

PUH!


Jag kör ju inte bil så ofta och med dagens väder dessutom så är jag nu ganska trött efter lång tid av fokus och koncentration.



Jag har i alla fall haft en bra dag hos kära S. Vi har surrat, fikat, ätit mat, varit ute med hundar och katt i regnet, busat med hundar, kramats med hundar, druckit kaffe samt umgåtts lite med en ytterligare blivande Liebe Doggen-medlem.






 

Av Herr och Fru Mysbralla - 12 juni 2009 20:34


...av möjliga namn på en eventuell valp. Det finns några fler förslag som börjar på N. Det beror på att valparna som föds kommer att tillhöra N-kullen och jag skulle tycka det vore lite roligt att ha ett namn på den bokstaven, om det finns något som passar den lilla parveln såklart.


Naxos

Nestor

Ramses

Milos

Ponza

Nyx

Nero

Neppe

Nacho


Kom med förslag så blir jag tacksam. Förslagen behöver inte börja på N, men får gärna göra det.


Nu ska jag fortsätta att vara ensam. Saknar min älskade R. Vi ses bara korta stunder nu för tiden. Den ena kommer hem och den andra går. Den ena kliver upp medan den andre fortfarande sover. När den ena kommer hem på kvällen sover redan andra.


Tur vi har bokat in en dejt imorgon. Den ser jag fram emot och den kommer att starta så fort båten är sjösatt, hurra!




Av Herr och Fru Mysbralla - 12 juni 2009 07:13




Kramar om dig kära S. Det är en tung dag idag....


Av Herr och Fru Mysbralla - 11 juni 2009 21:18


Nu är första simpasset inför Vansbro tjejsim avklarat. Jag och K möttes upp vid Lögarängen för att gemensamt klara av det roliga i att vara i en allmän omklädningslokal med äckligt skitiga golv.


Vattnet kändes ljummet och skönt så det var bara att traska rakt ner i plurret och ta ett första simtag och se om jag skulle flyta. Det gjorde jag! Ikväll simmade vi 50 minuter och distansen blev 1,6 km.



Jag måste vara gjord för att befinna mig i vatten. Jag älskar verkligen att simma och glida fram strax under vattenytan och bara höra ljudet från när kroppen bryter vattnet.  Jag blir aldrig trött under tiden jag simmar. Däremot kommer en skum trötthetskänsla i kroppen när jag kliver upp ur vattnet. Benen känns som spaghetti kokt al dente och huvudet lite yrt. Efter påklädning kommer också en sugande hunger.


Tur att jag hade en god middag som väntade hemma. Det blev en tortilla-wrap med kyckling- och svampröra smaksatt med vitlök & örter. Vid sidan serverades två morötter och några skivor Brieost. Det var mumma, men magen var inte helt nöjd så till efterrätt tog jag en Enervit energibar som jag köpte inför Tjejvättern förra helgen. Särskilt god var den inte, men magen blev nöjd.



Hoppas kroppen svarar positivt på denna aktivitet imorgon...godnatt!







Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards