Familjen Mysbralla

Alla inlägg under juni 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 11 juni 2009 13:06



Det var då själva den!!!!


Nu är det dags för en dunderförkylning igen. Visst blir jag irriterad, frustrerad och tycker att allt ont i världen drabbar just mig, men jag vet att det finns bra mycket värre saker än att vara sjuk och tvungen att stanna hemma från jobbet, sova, inte kunna träna etc.


Jag har ju sådana viktiga saker som många andra faktiskt saknar. Exempelvis så har jag tak över huvudet, mat på bordet, en fantastisk sambo, fina vänner, familj och en regelbunden inkomst.



Jag får nog helt enkelt finna mig i att det tar ett tag att vänja sig vid barnbaciller och att bli resistent.

För att fortsätta i positiva tankebanor känner jag att jag nu kan skriva detta:


Vi blir troligtvis med Grand Danois-valp i höst/sen höst.


Beslutet är taget att vi önskar en bebis från S och hennes Liebe Doggen. Att jag skriver troligtvis beror på att det hänger en del på mitt arbete om vi kan ta emot en liten valp just då. Vecka 42 (vad vi vet idag) kommer vårt datajournalsystem att starta på mottagningen och då behövs jag, sekreterare E och chefen B för att stötta och hjälpa till vid eventuella frågor och krångel. Det är nämligen vi tre som har gått utbildningen under våren, vilket gör att vi är något mer insatta i hela systemet än resterande kollegor på mottagningen.



Jag har tänkt att vara tjänstledig under de tre första veckorna när valpen kommer hem till oss. Det är då viktigt att de inte föds så att mina lediga veckor infaller precis i starten för datajournalsystemet för då är det omöjligt att vara ledig, så håll tummarna för att valparna föds med perfekt timing. Min kära uppfödare S har dock sagt att hon kan hålla vår valp en vecka längre om det behövs, så vi får se hur det går.


Det finns ju naturligtvis fler faktorer än mitt arbete som påverkar om det kommer att flytta in en valp hos oss. Tiken Martha (Missys mamma) måste ju först och främst bli dräktig och sedan föda några valpar. Man vet aldrig heller hur många valpar det blir och till denna kull har S blivit tvungen att rangordna alla potentiella valpägare eftersom den första kullen inte blev av.


Av alla hemska ting så drabbades tiken Zeta av magsäcksomvridning precis innan hon skulle till Norge, så istället för parning blev det operations-bordet. Tack och lov gick allt bra, så om Zeta fortsätter att vara pigg kommer den kombinationen att bli till under vintern 2010 istället. Då hoppas alla LD-människor på både gula och tigrerade valpar. Kullen nu till hösten kommer att vara enbart gula valpar.



Av Herr och Fru Mysbralla - 9 juni 2009 18:57



Här kommer en liten filmsnutt till på lilla tjejen. Den är också från hennes allra första dag hos mig och älskade R.


Vår uppfödare S berättade igår att hennes Martha är svullen och troligtvis kommer att löpa snart, men jag tycker att hon ska vänta en vecka till om det går.




Av Herr och Fru Mysbralla - 8 juni 2009 21:01


Efter jobbet följde jag med älskade R till Hjertmans för att inhandla lite skruvar, byta en krök samt reklamera en båtlucka. Under tiden som han kikade på sina grejer traskade jag upp en trappa för att kolla in deras våtdräktsutbud för att ta nya tag efter helgens besvikelse. De hade inte mycket att hurra för, men älskade R tipsade mig om butiken bredvid, Skeppshandeln, så jag lunkade iväg dit medan han fortsatte handla.


Inne på Skeppshandeln arbetade en otroligt hjälpsam, kunnig och trevlig expedit. Hon förklarade skilnaden mellan våtdräkt och torrdräkt för mig och visade dessutom olika modeller som de hade i butiken samt i katalogen, möjliga för beställning, och det utan att det blir köptvång för mig. SUPERBRA!




Här ovanför är våtdräkten som kommer att beställas imorgon och som jag eventuellt kommer att ha på mig under Vansbro tjejsim. Den kostar strax över 1000:- en del pengar, javisst, men jag ska ju simma några gånger i Mälaren innan också och sedan kan den säljas på Blocket om jag inte behöver den mer.


Jag provade dock en annan modell i butiken, för den på bilden fanns inte hemma. Den jag provade var kortärmad och kortbenad, men jag provade den på expeditens önskan så hon skulle få en storlek att gå efter när hon skulle göra beställningen. Älskade R hade inte kommit in i butiken ännu när jag gick in för att svida om, men han fick sig ett litet leende (det fick även expediten) eftersom jag kom ut med våtdräkten bak och fram....


För mig var det självklart att ta på mig dräkten och dra igen dragkedjan på kroppens framsida, så brukar man ju göra med overaller. Så var det dock inte med dessa dräkter och jag tyckte nog att den kändes lite trång i halsen och lite konstigt bubblig bak i svanken.





Av Herr och Fru Mysbralla - 7 juni 2009 10:48


Det kommer fortfarande dagar då jag tänker på den här lilla tjejen, men nu är det inte längre av saknad, utan längtan efter en egen liten GD.





Av Herr och Fru Mysbralla - 6 juni 2009 20:23



BESVIKEN APEX-TENTAND...


Dagen har till största del bestått av besvikelse, gråt och tandagnissel. Jag vaknade med lätt feber, hemskt halsont samt huvudvärk. Jag åt frukost under tystnad samtidigt som jag förde en inre kamp med mig själv:


CYKLA ELLER INTE CYKLA, DET ÄR FRÅGAN!


Jag är dålig på att ge upp. Jag är envis till tusen, ibland för envis för mitt eget bästa, så jag förvånade mig själv när jag hörde min röst säga:


K, jag kommer inte att cykla idag. Jag mår inte bra....




Jag har dock en underbar sambo som under dagen försökt att stötta mig, peppa mig och förstå hur besviken och misslyckad jag känner mig. Han har kramat mig och toprkat mina tårar, berättat hur stolt han är över mitt beslut och sagt att det visar hur stark jag blivit, att jag tagit ett svårare beslut än att bara cykla runt egentligen.


Han är fin min R, puss!



Det gick bra för K i alla fall. Jag kanske orkar skriva om det imorgon, men just nu är det lite för känsligt. Min Tjejklassiker har alltså inte startat ännu. Den kommer börja 11 juli med Vansbro tjejsim och avslutas med dagens tänkta lopp, Tjejvättern år 2010.


Nu ska jag halvse fotboll nerbädadd i sängen. Det är synd om mig idag!







 





Av Herr och Fru Mysbralla - 5 juni 2009 06:40


Motala, Linköping och Motala igen kommer att få besök av mig och R samt vännen K med sambo E. Nu är det bara några timmar kvar till avfärd för att imorgon göra första fjärdedelen av Tjejklassikern!


Middagen är på spisen och när vi ätit klart rullar vi för att hämta upp K och E. Vi kommer att åka till Motala först för att hämta ut våra nummerlappar och chip, så vi slipper göra det imorgon före start. Då har vi nog fullt upp med att hålla reda på oss själva, vakna och hitta startfållan.


Efter att vi har hämtat nummerlapparna åker vi till Linköping cirka fyra mil därifrån. Där bor E:s pappa och vi får sova över där, vilket känns jättebra. Eftersom jag har lite halsont och huvudvärk hoppas jag att vi kommer fram i vettig tid ikväll, så jag bara kan få sova så jag är hyffsat utvilad och beredd för cyklingen.


Oavsett väder, vind och om jag känner mig pigg eller hängig tänker jag cykla långsamt för att vara säker på att ta mig runt. Håll tummarna för mig nu!




Av Herr och Fru Mysbralla - 4 juni 2009 06:28




 

Här kommer lite bilder från skolan där jag jobbar. En morgon när jag kom till jobbet möttes jag av en uppsjö av härliga bilder. Eleverna hade fått läsa om Picasso och inspirerats av honom till sina egna målningar. Jag tycker de är jättesnygga.









Av Herr och Fru Mysbralla - 2 juni 2009 07:18


Idag blir det dag tre som vi målar, målar och målar på båten. Älskade R hade svårt med avståndsbedömningen till och från så han skallade båten. Resultatet är färgfläcken på skallen. Den gick att tvätta bort utan problem tack och lov!


Jag målar kölen två dagar på raken, först grundfärgens första lager med vitt och sedan lager två med grått för att se var jag målat. Totalt fyra lager grundfärg och sedan två lager med bottenfärg. Imorgon eller på torsdag blir det tredje och sista lagret med bottenfärg, sedan är det inte långt kvar till sjösättning.

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards