Familjen Mysbralla

Alla inlägg den 23 februari 2010

Av Herr och Fru Mysbralla - 23 februari 2010 19:54


Vi började inhandla några av de nödvändiga ting vi behöver ha med oss på vår semesterresa. Vi fick med oss en del från Apoteket när vi var där för att köpa Nozoil och nässpray.


Stödstrumpor- åt oss båda

Handsprit- åt oss båda

Mygga- efter att vi kollat att det är ok att använda för mig

Försvarets hudsalva- Älskade R


Här kommer lite information om stödstrumpor. Den är hämtad från JOBST hemsida www.jobst.se

När man flyger/reser

När man flyger och reser har man ofta dåligt utrymme för benen med små möjligheter att röra ben och vadmuskler. En av vadmuskelns funktioner är att hjälpa till att pumpa blodet från benen tillbaka till hjärtat. Det låga trycket i flygkabinen får också blodet att flöda sämre. Blodcirkulationen försämras allt eftersom timmarna går. Detta kan i värsta fall leda till att du får en blodpropp i benet, så kallad djup ventrombos (DVT). Denna blodpropp kan lossna, ofta lång tid efter resan, och följa blodflödet genom hjärtat och vidare till lungorna. I lungorna kan blodproppen blockera ett större kärl och orsaka en potentiell dödlig blodpropp i lungorna. Om man använder kompressions-strumpor, tex Travel Socks, reduceras risken för blodpropp och blod-cirkulationen förbättras. En positiv följd av detta är att man också förebygger svullna och värkande ben.


Gravida

Gravida är extra utsatta för att få åderbråck eller blodpropp. Gravida har en större mängd blod som ska transporteras runt i kroppen genom venerna. Gravida har också en hög koncentration av hormonet progesteron vilket förslappar bindväven. Den växande livmodern ökar också pressen på venerna vilket minskar möjligheten för blodet att föras tillbaka till hjärtat. Om man förebygger och undviker åderbråck i samband med graviditeten reducerar man också risken för att få åderbråck senare i livet. För de flesta räcker det men en knästrumpa i kompressionsklass 1 för att hjälpa vadmuskelpumpen att pumpa blodet tillbaka till hjärtat.






Av Herr och Fru Mysbralla - 23 februari 2010 19:27



Rubriken beskriver mig just nu. Har haft en hängig helg i kroppen. Tyckte att jag kände mig lite piggare igår måndag, men så hade jag en skräpdag på jobbet och behövde få utlopp för ilska, skam, frustration och maktlöshet. Sagt och gjort så satte jag mig, trots en känslomässigt utmattad Annika, på cykeln för att köra ett träningspass i vardags-rummet.



Det var hur skönt som helst, men jag fick nog betala för det. Svettades och frös om vartannat under natten och vaknade sjuk med rejäl huvudvärk, tät näsa och lätt förhöjd temp. Skyll dig själv Annika!


Idag har jag alltså varit hemma från jobbet och sovit mest hela dagen när jag inte har svettats eller frusit. När Älskade R kom hem undrade han om jag ville följa och handla eller om jag ville vara hemma. Jag älskar ju att handla och tänkte att jag borde orka att kliva upp en stund. Jo tjena att jag gjorde. Efter handlingen var jag helt slut och är det fortfarande. Jag ska bara avsluta det här inlägget så blir det att stänga ner och retirera till sjukbädden.



För tillfället är jag totalt ur balans både fysiskt och psykiskt. Jag tål ingenting, gnäller, gråter, blir arg, hysteriskrattar och beter mig allmänt underligt tillsammans med att jag ständigt är utmattad och har en superhörsel som hör alla störande små ljud som när Älskade R tuggar, petar på en penna, snorar plus lite till.




Hur ska det här sluta?

 

 

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards