Familjen Mysbralla

Alla inlägg under februari 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 4 februari 2009 22:35


Igår ringde vi upp Missys nya ägare H i Huddinge. Vi hade inte hört av dem något sedan de köpte lill-tjejen och började fundera om det var något på tok...i alla fall fick vi reda på att H hade skickat ett mail till mig, men det mailet har av någon anledning inte kommit fram. Vi har alltså suttit på varsitt håll och väntat på att höra av varandra.


Här kommer de senaste bilderna på Missy. Hon har växt!


1)  Hon har fått en sacco-säck i sitt nya hem, precis som hon hade hos oss.


2)  Det karaktäristiska örat på svaj.   =)


3)  Trött och söt som socker.


4)  Kolla gamla matte! I mitt nya hem får jag ligga i soffan!


5)  Stolt springande i fint trav!



Av Herr och Fru Mysbralla - 4 februari 2009 19:16


Det är bara att konstatera att explosivitet inte är min starka sida om det inte handlar om att beskriva mitt humör och temperament. De som känner mig är väl medvetna om min korta stubin.



Hur kan det vara så jobbigt att köra tre övningar 3 * 1  1/2 minut??? Det handlar om 4  1/2 minut totalt och det är ytterst lite, men mina muskler bara skriker:

-NEJ, STOPP, SLUTA PLÅGA OSS MER. VI VÄRKER OCH HAR MJÖLKSYRA!!!


Se hela bilden



Bäst att vila lite nu med en liten promenad tillsammans med älskade R. Tanken var ett styrkepass (ben), men hos Holmgren och Eriksson kan det vända snabbt.







Av Herr och Fru Mysbralla - 3 februari 2009 20:00



En bild säger ofta mer än tusen ord!



Av Herr och Fru Mysbralla - 2 februari 2009 18:21


Dagen var tänkt att börja med en powerwalk före frukost, men när min käre sambo klev upp och käkade frulle i normal tid (för att få så mycket tid som möjligt att arbeta nere i båten) blev jag så ställd så jag sympatiåt med honom för att synka resten av dagens måltider.


Efter min frukost drog jag igång lite städning, med betoning på lite, eftersom jag ALLTID bara ids antingen dammsuga, dammtorka ELLER fräscha upp badrummet. Jag lyckades med att dammsuga alla rum förutom skräprummet. Jag kom nämligen inte fram på golvet med dammsugaren i det rummet...och jag undrar varför!?!?


Väl färdig med det såg jag på klockan att det var dags att fixa ett cykelpass för att hinna hem och göra lunch åt mig och min R. Jag drog på mig träningskläderna och traskade iväg till jobbgymmet. Där cyklade jag mitt eget spinningpass på 54 minuter. det var ett pass som kändes jobbigt både flåsmässigt och smärtmässigt. Höft, rumpa ljumske och knä gjorde sig minst sagt tillkänna.



Hemma igen gjorde jag iordning lyxlunchen blodpudding med lingonsylt, keso, gröna bönor också apelsin till efterrätt. Det blev lite mer städning efter maten. Jag tog mig i kragen och skurade två golv, köksgolvet och vardagsrumsgolvet, sedan orkade jag inte mer utan lade mig i soffan och halvsov tills R kom hem och vi tog en sväng till n´Joy för att träna lite. R körde ett roddpass och jag fick till ett dåligt styrkepass med vader, insida lår, biceps och mage. När jag skriver dåligt menar jag att motivationen inte var på topp, dock fick jag kontakt i musklerna och har träningsvärk idag. Jag var nog mest trött efter cyklingen...Det blir nog bättre nästa pass.


Se hela bilden

När vi kom hem torkade R golvet i hallen och jag fräschade till badrummet. YES! Lägenheten är ren och fin igen. Det var inte igår!


Så här såg veckans träningsplanering ut:

Måndag  (blir vila nu)

Tisdag    (morgonträning + styrkepass)

Onsdag   (boxpass)

Torsdag  (vila)

Fredag    (styrkepass)

Lördag    (morgonträning + styrkepass/kondition på dagen)

Söndag   (Ev. morgonträning +kondition/afro)


Så här blev den:

Måndag   vila

Tisdag     PW 50 minuter på morgonen och styrkepass på kvällen

Onsdag    Styrkepass (lätt)

Torsdag   48 minuter kondition på Crosstrainer

Fredag     vila

Lördag     PW 65 minuter på morgonen

Söndag    Kondition 54 minuter cykling och styrkepass på eftermiddagen. Tja, helt ok, va´?!?!




Av Herr och Fru Mysbralla - 1 februari 2009 10:24

OJ!

Jag har sovit 11 timmar denna natt. Lade mig tidigt, tidigare än vad jag själv trodde också. Jag backar tillbaka dygnet lite så kommer saker och ting i rätt ordning.

Det har varit tunga dagar den senaste tiden tillsammans med en vecka av saknad. Förra helgen blev dessutom ingen riktig ledig helg i och med att mottagningen hade "Öppet Hus" på lördagen.


Jag ligger efter med ordentlig sömn och har inte ätit så bra som jag brukar. Det har slunkit ner en hel del skräp (som smakar gott för stunden) som inte hållit mig mätt någon längre stund.


Igår var en fin dag.

Den började med morgonträning (läs förmiddag) på jobbgymmet. Där träffade jag på lilla K, som jag även umgicks med efter träningen. Vi planerade träningsupplägget inför de två första loppen i Tjejklassikern och det känns nu riktigt bra. Vi ska nog kunna få in lite andra aktiviteter också förutom de grenspecifika aktiviteterna som cykling, simning etc.


Träningen kommer att starta vecka 10 för cyklingen och vecka 12 för simningen. Jag fattar inte hur jag och K ska klara det kalla vattnet i Vanån. Enligt information från tidigare år brukar vattentemperaturen ligga mellan 15 och 23 grader. 15 grader är kallt och 23 grader är definitivt inte varmt. Det kommer att bli simträning med våtdräkt ute i Mälaren och det ser jag INTE fram emot. Men skam den som ger sig!

=)

Efter det åkte vi ner till vår vän J för att se till henne. Hon har varit sjuk en längre period igen och vi är oroliga. Nu har hon varit hos läkaren, så vi väntar spänt på information från proverna som tagits.


När älskade R hämtade mig från J åkte vi snabbt hem för att fixa till oss lite inför ett nytt försk att få plats på restaurang Frank. Vi fick skjuts ned på stan av snälla M + M. Restaurangen öppnade kl. 17:00 och 17:07 klev vi innanför dörrarna och fick ett hörnbord. NICE!


Middagen började med att vi blev serverade en brödkorg med tre olika brödsorter i. Det var två hårda bröd och ett mjukt och varmt. Det var ett gott salt smör till och vi drack mousserande rosévin till medan vi funderade på vad vi ville ha ur menyn. Vi funderade på att ta "Frank rules", men efter många om och men blev det varsin förrätt, varmrätt och ett glas rött vin till varmrätten.



Min förrätt blev Mulle Molle eller något sådant (läs musslor). det var musslor i sina skal serverade i djup tallrik med en god och len sås till. Tillbehöret var en vitlökskräm att doppa musslorna i, gött! Älskade R valde krabba. Det var som fyra små bakelser av skivat äpple (Granny Smith) krabbhack, skivad rädisa ovanpå samt klickar av röd rom och en liten grön stark sås. Det var ganska mycket mer smaker jämfört med min tallrik, gott även det såklart. Varmrätten bestod av oxbringa med oxsvansragu och tomatsallad serverad med mandelpotatispuré formad till stavar som friterats lätt. Rödvinssås till detta och otroligt smarrigt. Mycket mat fick man också så i efterhand var det tur att vi inte tog en fyrarättersmeny...



Vi blev hämtade av snälle M och väl hemma viftade till grannen R, som vi såg sitta i fönstret. Han var sugen på en filmkväll och åkte iväg för att handla lite karra, chips och morötter (morätterna till mig) och klev sedan över till oss. Filmen vi skulle se hette någonting med "Rock´n´rolla" och var tydligen bra. Jag hade tunga ögonlock och slocknade efter en kopp varm choklad. Jag trodde att klockan var 22:10, men den var tydligen 21:10. Klev upp 08:10 idag, så jag har sovit 11 härliga timmar.


Nu åter till städningen lite snabbt, sedan till gymmet för ett 45-minuters cykelpass. Jag ska skynda mig hem så jag har lunchen klar när vännen kommer från båten vid 12:30 ungefär. Då blir han serverad en lyxig söndagslunch bestående av blodpudding, lingonsylt, keso och grönsaker.



Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards