Familjen Mysbralla

Alla inlägg under november 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 22 november 2009 10:11


Filmen vi såg igår var Helena Bergströms andra film som regissör, Så Olika. Informationen om filmen här nedanför kommer från SF bios hemsida.




SÅ OLIKA



Filmen var som jag förväntade mig och hamnar i min kategori för typiska svenska filmer. En lättsam film som får två och ett halvt  AAa.

 

Bild lånad från TV4



Av Herr och Fru Mysbralla - 22 november 2009 09:40


Lördag och finväder ute med sol och +9 grader. Efter frukost åkte Älskade R och jag ner till båten för att sätta upp den sista presenningen. Det gick smidigt och nu så är det rustat för vintern. Det är bara resten kvar med renovering inuti.


Förmiddagen fortsatte med en promenad tillsammans i det fina vädert. Trots rörelse i den höga temperaturen så kändes det kallt på kroppen. Vi var tillbaka hemma 12:45 och då började jag fixa med lunchen och Älskade R micklade med strömbrytaren till subban i bilen. Det ska göras för att kunna stänga av basen när det åker en hund i bagageutrymmet eller någon känslig person i baksätet. 


Lunchen gick i ett nafs och blev supergod tycker jag. Jag fick till en smakfull köttfärssås med sting. Till den åt vi hederlig spaghetti. Efter maten var planen att jag och min vän J skulle köra ett gympass tillsammans, men ingen av oss orkade, så jag sov två timmar istället, vilket var en bra idé med tanke på den kommande biokvällen.


16:45 traskade Älskade R iväg till sin herrmiddag hos grannen R och en timme senare mötte jag upp J, K och K vid biografen för en kväll med brudarna, svensk film, fika, snack, BUZZ och skratt.



Jättelyckad kväll enligt mig. Jag älskar verkligen vanliga trevliga kvällar där man bara får vara sig själv och trivas.


TACK!

 

Av Herr och Fru Mysbralla - 18 november 2009 21:19


Det sägs att barnen är vår framtid

 

Om det är så

ser jag verkligen inte fram emot framtiden

 

 

 

 

Av Herr och Fru Mysbralla - 17 november 2009 06:15


Igårkväll var det näst sista tillfället på buggkursen. Älskade R och jag övade in de senaste turerna och tekniken i söndags och då det kändes riktigt bra. Turerna satt och dansen flöt på så länge vi hade ett lagom tempo i musiken. När vi ökade tempot blev resultatet lite slarvigt med för långa och yviga armar, stora steg och på gränsen till krockar. Vi är inte riktigt där ännu. Det behövs nog en fortsättningskurs och några besök på dansbanan, eller hur Älskade R?



Kurstillfället bjöd inte på någon ny tur utan det handlade om att slipa tekniken, vara tydlig samt att dansa i rätt riktning utan att krocka. De lade därför in lite "vanlig" pardans, det vill säga foxtrot. Dansriktningen är ju tydligare där, men attans vad dålig jag är på foxtrot. Jag dansade med fyra olika män/killar, varav en var Älskade R och det gick lika dåligt med dem alla. Robotgirl gav sig tillkänna mer än vanligt med stela ben och stel överkropp och det blir inte lätt att föra en sådan dansare.


Jag är faktiskt mycket bättre på att dansa bugg än foxtrot och de partners jag brukar tycka behöver lite mer träning på bugg och taktkänsla hade ett grymt övertag när vi dansade foxtrot. Det kan jag bjuda på, men jag behöver verkligen träna på att vara mjuk och följsam. Älskade R var inte heller någon höjdare på foxtrot bara så ni vet...



Av Herr och Fru Mysbralla - 16 november 2009 06:00


Nej, detta inlägg handlar inte om choklad på något sätt utan om något helt annat. Jag tänkte kolla hur er fantasi är och få en massa tips på saker som börjar på bokstaven M. Jag har några egna idéer såklart, men är ändå nyfiken på eventuella förslag som skrivs här. Jag höll på att glömma en viktig sak: De saker ni föreslår får max kosta 30:-


Nu undrar ni säkert varför jag skriver detta. Det är så här att vi ska göra något roligt på jobbet i samband med jullunchen i december. Landstingets ekonomi är inte den bästa i år så vi har bestämt att vi på mottagningen ska byta julklappar med varandra. Det är alltså julklapparna som ska börja på bokstaven M och får kosta max 30:-



Hur många saker kommer ni på?

Av Herr och Fru Mysbralla - 15 november 2009 09:56


Gårdagen förflöt som en vanlig härlig ledig lördag ända tills vi skulle fixa till oss lite snabbt innan middagsgästerna kom. Vi hade bjudit in grannen R och vännen J på lite enkel middag och efterföljande spelkväll. Middagen smakade helt okej och gästerna åt.


Efter maten bestämde vi oss för att det var kortlek som gällde, inga brädspel denna gång. En omgång Plump blev det och sedan en omgång Hjärter. Hjärter var ett nytt spel för alla utom grannen R och det förklarar ju varför han vann. Kvällen gick fort och helt plötsligt var klockan efter midnatt. Spelkvällen var ett fiasko för min del. Jag kom sist i båda kortspelen. Jag ser fram emot en revansch.


Men tillbaka till eftermiddagen och det som orsakade chocken. Jag duschade, klädde på mig, fixade håret och satte mig en stund vid datorn. Plötsligt kommer en främmande man ut från badrummet. Älskade R hade rakat av sig allt skägg och såg minst sagt annorlunda ut. Visst har jag den senaste tiden påpekat att skägget sett en aning vildvuxet ut och lagt fram att han kanske skulle ansa bort lite, men jag menade inte ALLT skägg.



Timmarna efter den traumatiska upplevelsen var inte rolig. Jag klarade inte av att se på honom utan gick med blicken i golvet. Jag var faktiskt nästan gråtfärdig över att ha en främmande man vid min sida. Under kvällen blev det lite bättre. Jag såg honom i ögonen och kunde krama lite på honom. Jag längtar dock tills om några dagar när skäggstubben växt ut.


Av Herr och Fru Mysbralla - 14 november 2009 11:16




En låt från den gamla goda tiden när jag och lillasyster var partypinglor mest varje helg trots arbete från tidig morgon till sen kväll.

Tur vi kunde sova i omklädningsrummet...


Av Herr och Fru Mysbralla - 13 november 2009 20:25


Uuuut med Eddie! Jag sitter och ser Idol och undrar även detta avsnitt hur Eddie över huvud taget kunde komma till finalen. Han har knappt tagit en enda ren ton under tävlingen (enligt sångproffset Annika) och hans så kallade sång-röst är alldeles för svag och trevande för min smak.


Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Förra fredagen åkte äntligen en av bottenartisterna ut. Han har inte gjort några bra framträdanden varken röst- eller show-mässigt. Jag pratar naturligtvis om Rabi och fattar inte heller hur kan kunde gå vidare. Hans röst låter i mina öron som någon form av målbrottsstörning. Det finns sångare med liknande röster,men de låter bra och passar i sin genre.


Rabih Jaber Foto: Daniel Ohlsson/TV4



Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards