Familjen Mysbralla

Alla inlägg under november 2008

Av Herr och Fru Mysbralla - 8 november 2008 16:38

Här kommer lite information från dagens besök hos "vår" uppfödare S i Sigtuna. Vi anlände strax efter halv 12 och som sig bör var S inte hemma och jag hade glömt mobilen. Exakt samma sak utspelade sig vid förra besöket där. Vi förstod att S inte var långt borta, så efter några minuter, då vi hunnit inspektera skogen med Missy, dök stor-mamma S upp. Det syntes direkt att Missy kände igen "the mama" då hon följde hennes minsta ljud. De myste lite innan lill-tjejen fick träffa gamla tanterna och mamma M. Vi fick oss en kopp kaffe/te och muffins, hembakta från ICA, innan vi släppte av S på Sigtunahöjden för en kväll med tjejerna. Naturligtvis tog vi med en liten säck hundfoder (18 kg) hem.


Här ovanför är bilderna "Puss på dig", "Gruppkram" och "Syns inte, finns inte..."

Av Herr och Fru Mysbralla - 7 november 2008 19:31

Efter en hektisk arbetsvecka känns det oerhört bra med helg. Veckan slutade med att jag fick jobba över 40 minuter och sedan skynda mig hem för att tvätta. Som tur var blev vi bjudna på middag bara sådär, så det pysslet slapp jag. Nu är det bara att ta hand om de två sista tvättarna och slappa framför tv:n och "Idol" och sedan "Prison Break".


Dagen började mycket bra. Jag hade bestämt träff med en kompis kl. 06:20 för en morgonpromenad. Vi tog med lill-tjejen på en mindre runda innan vi traskade vidare en bra bit. Kallt ute var det trots att långkalsongerna var på. Tror att vi får pinna på lite snabbare nästa gång så kroppen håller värmen, eller så kan man ta sig en rejäl kram, som jag och lillasyster gör här.

=)

Av Herr och Fru Mysbralla - 6 november 2008 20:37

Ikväll har det varit tillfälle 2 på valpkursen. Egentligen var det gång 3, men vi kunde inte delta förra veckan, så vi ligger en vecka efter de andra. Det gör inget. Vi får jobba på helt enkelt.

Vi håller på med "ligg" och jobbar från golvet och uppåt där målet är att kunna stå upp och hon lyder kommando-ordet. Vi jobbar också med början av "fot", kontaktövning samt inkallning och att gå i koppel.

Det är helt otroligt vilken skillnad det är på Missy när vi är hemma ensamma i skogen eller inne och tränar jämfört med dessa tillfällen då det är en massa andra hundar i närheten, nya lukter och ny miljö. Hemma är hon riktigt följsam, men det är som bortblåst på kursen. Jag ska träna järnet med henne i helgen. Vi har i läxa att "ligg" ska sitta till nästa torsdag...

=)

Bilden visar en valp på 5 veckor (tror det är ett syskon till Missy).

Av Herr och Fru Mysbralla - 5 november 2008 17:49

...väger lill-tjejen nu. Vi var hos veterinären för vaccination och de hade en sådan där stor våg så jag kunde inte låta bli att väga henne. Hon klarade av sprutan utan minsta lilla pip. I och för sig fick hon stå och mumsa levergodis ur min hand, så vad kvinnan bredvid pysslade med var ointressant. Hon är himla duktig i nya miljöer och med nya människor. Börjar dock bli lite för självständig när vi befinner oss alldeles i närheten av vår lägenhet, där hon känner sig trygg. Kommer inte när jag ropar och gör lite som hon vill. Det måste vi träna mer på tillsammans med "ligg" som inte vill fastna.

=)

Jag längtar till på lördag då vi ska åka till Sigtuna och hälsa på S+M och hämta mer hundfoder. Det ska bli intressant att se hur hon reagerar när hon kommer tillbaka till sin första uppväxtmiljö och kanske får träffa sin mamma också.

Sätter in en bild där man nästan ser hur tung jag tycker hon börjar bli.

Av Herr och Fru Mysbralla - 4 november 2008 18:10

Jag ligger efter med mitt administrativa arbete och det SUUUGER!!!

=(

Stressen känns i kroppen och jag försöker skynda mig i allt jag gör. Märker att jag till och med äter snabbt, jag som brukar vara en långsam njutare när det handlar om mat.

Skulle vilja ha det som de två jag ser här nedanför.

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 november 2008 19:09

...behöver jag göra nu efter denna dag. Sitter framför datorn och skriver lite här, läser dagens tidning och ser en film...samtidigt! Då varvar jag säkert ner hahaha!


Det gick i alla fall bra med Missy och den andra hunden. Det var en tollare som var 6 månader, lite mindre än Missy storleksmässigt och snabb som en vessla. Missy har ju inte motoriken och kontrollen att hänga med i svängarna, så hon såg ganska klumpig ut måste jag säga.

Hon var dock hur duktig som helst. När jag släppte henne lös gick hon långsamt fram och nosade på den andra hunden medan den fick fnatt och sprang runt som en tok istället. Sedan när vi skulle gå hem sa jag bara hennes namn och talade om att jag gick, så kom hon och lufsade bredvid mig  på en gång. Kunde sätta på kopplet och gå hemåt utan problem.


Hmmm, den här filmen går ju inte att titta på. Den hoppar, stannar och är av undermålig kvalitet. gör väl nåt annat istället då, kanske åker och handlar.

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 november 2008 18:48

...har det varit idag. Går dubbelt med en kollega på min nya arbetsplats, vilket känns som en rolig, spännande, utvecklande och givande utmaning. Det känns som att jag kommer att trivas där och min kollega har arbetat in goda kontakter i övriga "arbetslaget" så jag har en skitbra grund att börja på.

Jobbade till 17:00 och kom hem strax före 17:30 hungrig som en varg. R låg i soffan med rejäl förkylning, ingen mat var påbörjad och jag skulle träffa en annan hundägare kl.18:00 Vi träffades för att se om hundarna trivs tillsammans. De ska eventuellt vara hos samma dagmatte framöver. Missy kommer vara där 4 timmar/dag ungefär, men helst skulle jag vilja vara "valpledig" och vara hemma med tösen.


Sätter in en bild på mig som "hobbyfixare". Jag ser sååå kompetent ut för detta arbete...=)



Av Herr och Fru Mysbralla - 2 november 2008 16:57

13 veckor och 3 dagar är hon följsam med och utan koppel oavsett var jag går med henne någonstans. Kommer något intressant som t ex. en annan hund eller människa kan jag bara vända på klacken och tala om att "matte går här", så kommer hon på studs. Hon belönas naturligtvis med lite götta, värmande och belönande ord samt en massa gos.

Vad jag tycker om denna tjej, och jag tror faktiskt att hon tycker om mig också.

Till veckan blir det tillfälle två på valpkursen. Missade förra veckan som egentligen var andra tillfället, men bilen var ju på väg mot Ö-vik, så vi kunde inte ta oss dit. Få se om jag kan få information om vad de gjorde så jag kan jobba vidare fastän vi inte var där.

Hon har lärt sig "sitt", men "ligg" och "fot" vill inte fastna. Trägen vinner heter det ju, så jag tänker inte ge upp!!!


Nu behöver hon mat. Hon gillar när jag ringlar över lite olivolja över maten.


Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards