Familjen Mysbralla

Alla inlägg under november 2008

Av Herr och Fru Mysbralla - 15 november 2008 21:32

var jag idag. Hann inte med allt jag hade tänkt göra. Jag klarade av tvätten och att träna med Missy. Bara två av fem saker. Tvättkorgen, träningen och pussen är uppskjutna till imorgon.


Däremot har vi varit på Arosfortet och lekt "fångarna på fortet". Vi var sex personer, tre par. Vi delade upp oss i två lag; tjejerna mot killarna. Som vanligt var vi tjejer kaxiga och trodde att segern skulle bli vår. Så blev det dock inte. Vi hade endast 1/3 av killarnas poäng, illa. Vi märkte att det tog oss nästan 1 1/2 timme att komma in i det hela. Då var det ju enbart 30 minuter kvar innan tiden vi betalat för skulle vara slut. Himla roligt var det i alla fall och alla mina rädslor försvann. Jag gick armgång på en stege som hängde i taket. Jag åkte med fart hängande i en ring för att sedan landa på en ribbstol. Jag klättrade klättervägg och en massa andra saker. K och K var bäst på basketen. Den stod jag i stort sett över. Oväntat var jag rätt duktig i musikrummet där man skulle lista ut en sång och sedan hitta tonerna till den. Jag har krupit, ålat och balanserat och ser redan blåmärken på mina knän. Det är det helt klart värt så roligt som detta var. Nästa grej blir att se om det finns något Laserdome i Västerås.



När vi var färdiga på fortet åkte vi hem med grannen K, som skulle på fest. Dessutom rastade vi Missy. Sedan bar det av till E och K på direkten. Vi åt fruktsallad och glass där, gosade med katterna och spelade lite Wii innan det var dags att äta middag hemma och rasta Missy igen. Vi fixade ihop lite hamburgare och vår granne R åt med oss.


Jag har nu skickat iväg de två pojkarna på lite bubbelbad och bastu. Själv är jag lite trött i ögat och stannar hemma för att mysa med lill-tjejen och sova rätt tidigt.


Imorgon är det skönt att inte särskilt mycket är inplanerat. Jag är sugen på lite träning och vi behöver städa lägenheten. Missy ska får träffa en hundkompis också.


Nu ska jag lägga mig i sängen för att läsa lite med teven på i bakgrunden.

GODNATT!


Av Herr och Fru Mysbralla - 14 november 2008 18:25

Sitter nu i tv-soffan med en tallrik fajitas framför mig. Jag har precis tagit mig en liten Bailey´s och senare kanske jag får mig ett glas rödvin. När jag får smutta på B´s är det verkligen helg eller annan ledighet. Det kommer inte särskilt ofta alkohol ner i min kropp längre. Det gjorde jag bort när jag var ung, alldeles för ung, och trodde att "party är livet". Numera är jag "den tråkiga" som många anser vara lite konstig som väljer bort en utekväll med kompisar. Det de personerna inte tänker på är att deras behov inte behöver vara mitt behov.....jag kan säga nej när jag faktiskt inte vill göra något och bryr mig egentligen inte om ifall det sticker i ögonen på någon. Jag väljer även mina vänner...


Så vad gör jag då när alla vänner och bekanta ränner på krogen och vad finns det för olika alternativ till fester och partyn???


Ofta är jag rätt så mör när jag kommer hem efter en arbetsvecka och är inte alls sugen på att umgås med en massa folk. Jag kanske gör så lite som möjligt och njuter av min egna lediga tid framför tv:n och någon dålig serie som jag aldrig annars ser. Eller så besöker jag gymmet eller tar en joggingtur. Kanske hyr jag en riktig tjejfilm som jag ser, tycker är dålig och somnar till. Troligtvis köper jag en del choklad och/eller lakritsfudge som jag njuter av samtidigt som jag är lagom nöjd över att jag får allt själv. Nu när lill-tjejen är hos oss är det ännu lättare och mysigare att välja hemmets lugna vrå istället för att ränna ute.


Jag gillar naturligtvis att umgås med vänner, men jag behöver inte alls göra det varenda helg. Aktiviteter som är lite fysiska är också roliga.


Imorgon blir det till exempel ett besök på Arosfortet. Det ser jag fram emot massor. Innan det bär av dit ska jag hinna med att tvätta, köpa en tvättkorg, träna nånting, träna med Missy och kanske pussa på R.


Njut av helgen!  

                                  



Av Herr och Fru Mysbralla - 13 november 2008 19:51

Det går inget vidare på valpkursen tycker jag. Jag satt på lunchen idag och ojjade mig lite över att det är sådan skillnad på lill-gummans beteende och koncentration hemma i vardagen och på valpkursen. Jag tror ju att det så kallade "dåliga resultatet" på kursen till stor del beror på:

1) Hon är ung, yngst i gruppen (15 veckor) och är inte riktigt mentalt där.


2) Det är jätteroligt, spännande och intressant att få vara bland fem andra hundar.


3) Matte och husse har inte riktigt kommit på hur de ska lyckas vara roligare, mer spännande och intressanta än hundarna runtomkring.


4) Kursen är kvällstid, ungefär när hon vanligtvis sover middag.


5) Hon har varit där tre gånger av fyra.


Men...när ska det lossna även där???

Av Herr och Fru Mysbralla - 12 november 2008 19:33


Det finns en massa olika saker man kan sysselsätta och roa sig med när man har tid, men vi hittade kanske ett lite udda sätt att ha roligt på, nämligen som rubriken lyder; bajsjakt!


Vid godnattrastningen gick både jag och R ut en kort sväng med lill-tjejen. Hon kissade som vanligt ganska snabbt, men vi såg också att annat var på gång.


Vi befann oss på baksidan av huset där det inte är upplyst, alltså är det väldigt mörkt där på kvällen. I alla fall sätter sig Missy för att göra nummer 2 och vi står en bit bort, men tycker att vi har koll på var hon sitter. Ack så fel vi hade.


Jag började gå mot platsen med direktiv från R: "Nej, gå närmare det vita lövet" "Mer åt vänster" etc. Jag letar och letar....R kommer upp bredvid mig och börjar leta han också. Plötsligt hör jag honom ropa till "Här måste det vara, det luktar skit". Vi letar och letar, börjar lukta på backen, Missy följer efter och nosar i backen, men utan framgång. Mitt i alltihopa inser vi hur knasiga vi måste se ut och låta, och brister ut i världens gapskratt.


Vi bestämde oss för att ta det imorgon när det blivit ljust. Tur i oturen så trampade vi åtminstone inte i någon hög .

=)

Av Herr och Fru Mysbralla - 11 november 2008 17:53

Hmmm, det ser inte ut exakt som det ska. Jag menar rubriken...som är skriven med fonetisk skrift, fast utan korrekta tecken. Man gör så gott man kan med de redskap som finns tillgängliga.


Rubriken säger att jag är sjuk, eller har någon form av nackspärr eller spänningshuvudvärk som heter duga! Den ger mig yrsel när jag står upp och det är svårt att röra huvudet. Det onda kommer från bakhuvudet och går i ett smalt band fram mot tinningarna, där det dunkar på. OBEHAGLIGT!


Jag som verkligen vill komma igång på nya arbetsplatsen...suck! Första arbetsdagen skulle ha varit igår. Men då jag väl är där kommer jag vara redo att ta mig an barnen. Är planerad och klar för hela veckan!

=)

Men vad gör jag då åt huvudet??? Bokar tid hos familjeläkaren, naprapaten, sjukgymnasten eller tar jag helt enkelt på mig solglasögon i den här storleken?!?!



Av Herr och Fru Mysbralla - 10 november 2008 21:04

BlåbärstårtaHär är kvällsfikat! Lika nyttigt och mättande som jag brukar fika på kvällen...eller inte. R fick en gratistårta från Maxi eftersom han skrivit sig här nere nu. Det blev vårt sätt att fira att vi är sambos på riktigt.  En 6-bitars tårta gick enkelt och smidigt att dela på 2 personer  =)                                     

    

Här är Missys nya leksak, pipbenet. Det ska användas som belöningsleksak


 när hon gjort något RIKTIGT duktigt. Hon var så söt och underhållande att titta på när hon tog sig an den. Den var spännande, läskig, intressant, rolig...och ALLT på samma gång. Hon hoppade omkring, petade, skällde, morrade och pratade med benet.


Till slut vågade hon bita lite försiktigt i benet och springa iväg med det till sacco-säcken. Jag tog ifrån henne benet och vad hon for omkring och letade och gnällde. Jag kände mig elak, och ännu mer elak när R kom och plockade fram benet efter stund. Husse is the good guy hahaha!!!


Attans vad fult det blev med bilderna sådär. Jaja, det ändrar jag en annan gång. Nu ska jag försöka fortsätta sova bort skallebanget.

=(

Av Herr och Fru Mysbralla - 9 november 2008 12:12

Det var på tiden att jag kom ut på gatorna iklädd mina bästa och mest omtyckta kläder; träningskläderna. Det har ju inte blivit mycket av den varan senaste tiden, varken styrketräning eller konditionsträning. Men idag fick jag till ett löppass och det var väl egentligen mest tack vare våra nyinflyttade grannar; K och R. K skulle iväg och köra ett boxpass och jag kände att jag inte kunde vara sämre. Beslöt mig för att på en gång bege mig ut innan det började skymma och myskänslan skulle infinna sig.

=)

Grannarna är hitflyttade från Halmstad och jag träffade på K nere i tvättstugan första gången och vi började surra en del. Träffades sedan några gånger till kring huset vi bor i och vi bytte mobilnummer. Nu blev vi alltså inbjudna på lunch och fick härligt hemmagjord husmanskost, ugnsstekt falukorv med fullkornspasta. Till det serverades en egengjord senap, som brände upp i näsan precis som wasabi (till sushi) gör. Herrejösses vad tårögd jag blev, men mumsigt värre.


När jag kom hem pysslade vi på som vanligt. Bilden visar en "vanlig kväll" i residens Holmgren & Eriksson.


Den/de som trampar i mina fotspår får hemskt gärna lämna ett eget avtryck.

Av Herr och Fru Mysbralla - 9 november 2008 08:52

Det här är en av de mest fantastiska hundar jag träffat, Missys mamma M. Vem av oss två är störst???!!!

Det är svårt att tänka sig att lill-tjejen kommer att bli så här stor. Vi har tyckt att hon växt som bara den sista tiden, men när man träffar de här vuxna vovvarna, så inser man att hon inte alls är särskilt stor.


Efter en dag på Djurgården med dessa härliga vovvar hade jag allt annat än rena kläder, men det hade jag räknat med. Inte kan jag låta bli att mysa och leka med tjejerna och tanterna bara för att det är geggigt ute.

=)

Det var en trött Missy som kom hem igårkväll. Sov i stort sett hela eftermiddagen och kvällen förutom när hon behövde äta.

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards