Familjen Mysbralla

Alla inlägg under januari 2010

Av Herr och Fru Mysbralla - 9 januari 2010 09:42



En fin vän har tipsat mig om denna datamaskin. Tack J! Mina enormt stora krav/önskemål på datorn är:

13"-skärm

Snygg

Lämplig prisklass



Nackdelen med att beställa på nätet är ju att jag inte kan känna på den innan köpet. Jag vill gärna trycka på tangenterna för att se att de passar mina fingrar och inte är för sladdriga. Jag undrar om den finns i någon butik här i Västerås så jag kan få fingra lite på den idag. Här kan ni läsa om mitt eventuella köp där jag skulle få med en fin väska och en mus på köpet.

Klicka på länken om du är intresserad av ingående information.

HP Probook



Av Herr och Fru Mysbralla - 7 januari 2010 17:50


...gul, ful och skrikande under ena vindrutetorkaren. Ja, jag pratar om min allra första parkeringsbot. 700:- till spillo kan man ju lugnt säga.



Inte min bot


Av Herr och Fru Mysbralla - 6 januari 2010 13:57


Igår var min första arbetsdag efter den låånga ledigheten på 14 dagar. Trots en rolig arbetsdag med bra patientmöten, struktur, kontroll och fina kollegor så skulle jag gärna gå ner i arbetstid och bara jobba 80% och på så vis vara ledig på onsdagar.



Jag tror inte att jag är gjord att jobba heltid helt enkelt. Jag har märkt att mitt sociala liv med fritid blir lidande. Tidigare har min inställning varit att jag är kass om jag inte jobbar heltid eller mer, men för ett bra tag sedan bytte jag inställning. Jag tycker nu att man ska arbeta för att leva och inte leva för att arbeta. Om det innebär mindre pengar i kassan så får det vara så, så länge det går runt.


Jag har jobbat mycket under mina 32, snart 33 år och ofta har det varit mer än heltid, förutom under pluggtiden då jag jobbade på helger och andra röda dagar. Jag undrar om man behöver ange särskilda skäl för att få gå ner i arbetstid eller om man bara kan önska det.


Ja, det här är några av mina tankar idag på denna lediga onsdag.

 

Vad snurrar i era hjärnor en dag som denna?



Av Herr och Fru Mysbralla - 4 januari 2010 09:41


Martha och Glen är nu ett par och vi hoppas på flera små gula valpar hos kennel Liebe Doggen i mars månad. Jag undrar om jag får åka och titta på de små för Älskade R....




Av Herr och Fru Mysbralla - 3 januari 2010 09:43


Åter till Cold Mountain eller rättare sagt Åter till kallhålet Sollefteå. Enda gången jag gick utanför dörren efter att vi kom fram var när jag trodde att jag glömt påsen med linsvätska bak i bilen och fick lov att med sänkt huvud lufsa ut i kylan till bilen och söka. Jag letade igenom påse efter påse tills jag frös och plockade med dem ala in istället. Där visade det sig att jag hade letat för dåligt i den påsen som jag redan hade tagit med in.


Kvällen tillbringades i fåtöljerna och soffan framför teven med det mest spännande på länge. Det var kanalen Nature Wild som visade livet för en speciel lejonflock som aldrig blev större på grund av att de ungar som föddes dödades av okänd anledning och okänt djur. Vi fick veta att under det senaste året hade 31 ungar dödats. Älskade R, jag och O satt och höll tummarna för lejonen varje jakt. De följde efter en stor hjord av  klumpoxar (mitt eget namn) och enligt mig hade lejonen ofta en dålig taktik för att jaga sin mat. Många misslyckanden såg vi. Mamma var mjäkig och tyckte synd om oxarnas klumpungar när de blev tagna.



Mot slutet av programmet ble det dramatik när det visade sig att det kom fram vem som var lejonungarnas mördare. Det fanns en förrädare bland lejonen DAMDAMDAMDAM! Den äldsta av honorna hade tagit ihjäl allihopa och ville även ge sig på de två ungar som fanns kvar. Som tur var lyckades hon inte. Ungarnas mamma var ständigt på sin vakt och försökte även få pappa lejonman att ta sitt ansvar. Vi fick aldrig se hur det gick.


Efter programmet tänkte vi dra en spader, men på sama tevekanal skulle nu Australiens dödligaste dussin börja och det gjorde att vi återigen satt som i trans framför dumburken. Mamsen och jag fixade en stor bricka med färsk frukt som vi kunde mumsa på när det blev alltför hemskt med ormar, spindlar, bläckfiskar, sniglar och vithajar såklart. Jag tror vi måste byta ut vårt sportpaket på teven hemma  i Västerås mot natur-programmen.


Kvällen slutade som de alla flesta kvällar har slutat denna ledighet. Jag gick till sängen, tände sänglampan, tog min hundbok och lade den bredvid kudden för att somna med glasögonen på utan att ha öppnat boken och läst en rad.



Av Herr och Fru Mysbralla - 1 januari 2010 14:14


 

 

 

 

GOTT 2010!

 

 

ÄLSKADE R OCH JAG BEFINNER OSS FORTFARANDE I ÖRNSKÖLDSVIK, MEN FÖR DET SISTA DYGNET.

IMORGON BÄR DET AV MOT SOLLEFTEÅ DÄR VI SKA STANNA TILL SÖNDAG MORGON.

UNDER SÖNDAGEN SKA VI NÄMLIGEN ÅTER TILL VÄSTERÅS.

DET KÄNNS KONSTIGT...

 

DET HAR VARIT EN LUGN JUL OCH LUGNA MELLANDAGAR. LITE TRÄNING HAR JAG PETAT IN PÅ SLUTET AV ÅRET, 29, 30 OCH 31 DECEMBER, TVÅ KONDITIONSPASS OCH ETT LÄTT STYRKEPASS FÖR ATT VÄCKA ÖVERKROPPEN.

 

JAG HAR INTE GETT NÅGOT NYÅRSLÖFTE MEN SKA FÖRSÖKA SKRIVA NER NÅGRA SAKER JAG VILL TÄNKA PÅ OCH KANSKE FÖRÄNDRA ELLER VIDHÅLLA.

 

NYÅRSAFTON VAR EN TREVLIG DAG OCH KVÄLL. VI SAMLADES KLOCKAN 16:15 HOS HERR M FÖR ATT TILLSAMMANS GÖRA DEN FANTASTISKA MIDDAGEN. DET BÄSTA PÅ MENYN VAR HELT KLART DEN HELSTEKTA OXFILÉN SOM VERKLIGEN SMÄLTE I MUNNEN.

 

 

DET BLEV MÅNGA SKRATT OCH HISTORIER UNDER KVÄLLEN TILLSAMMANS MED NINTENDO WII OCH AVSLÖJANDEN OM VÅRA DRÖMYRKEN. DET DÖK UPP BÅDE DET ENA OCH DET ANDRA, FRÅN SEXUALRÅDGIVARE TILL ARKITEKT.

 

SJU VUXNA OCH TRE BARN NJÖT AV KVÄLLEN OCH VID TOLVSLAGET VAR VI FEM VUXNA KVAR SOM SKÅLADE IN DET NYA ÅRET. JAG ÄR NÖJD OCH BELÅTEN.

 

KLOCKAN 02:00 BRUMMADE JAG BILEN TILLBAKA MOT GIMÅT. DE FÖRSTA TIMMARNA PÅ DET NYA ÅRET SLUTADE MED DRAMATIK I DEN LÅNGA UPPFÖRSBACKEN HEM TILL ÄLSKADE R:S FÖRÄLDRAR.

 

PÅ GRUND AV ETT GÄNG FULLA UNGDOMAR OCH SAMTIDIGT MÖTE MED BIL BLEV JAG HARIG OCH DET RESULTERADE I MOTORSTOPP. JAG FÖRSÖKTE MED X ANTAL START I BACKE, REJÄLA SLIRNINGAR INNAN JAG SLUTLIGEN PARKERADE PÅ BERGFINKVÄGEN, PUH!

 

DAGS ATT ATT HANDLA DET SOM BEHÖVS TILL KVÄLLENS PLANKSTEKAR SOM VI SKA TILLAGA I BJÖRNES FINA KÖK OCH RENOVERADE HUS.

 

TA´T LUGNT!

 

 

 

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards