Familjen Mysbralla

Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

Bråk

Av Herr och Fru Mysbralla - 21 januari 2010 09:01



Igår var en lite trist dag. Jag vaknade på morgonen med lätt huvudvärk och skum trötthet i kroppen. Jag lufsade iväg till jobbet (skolan) för att göra bedömningar på 3 barn. Det var inte det enklaste måste jag medge.


Efter någon timme började magen bråka med mig och ett lätt illamående sköljde över mig, som bara blev värre och värre. Jag tänkte att det skulle ge med sig bara jag åt lunch. Jag åt min lunch med inte så stor aptit och kunde konstatera att illa-måendet minskade, men istället fick jag gräsligt ont i magen, ajaj.


Jag hade en timme på mig då innan jag skulle ha rond med en ÖNH-läkare, men började fundera på om det verkligen skulle gå. Under tiden jag traskade mot mottagningen blev magontet värre och illamåendet kom tillbaka. Jag ringde till expeditionen som en galning, men fick inget svar. Det var bara att fortsätta dit.



När jag kom dit kunde jag inte stå upprätt så jag frågade en snäll kollega om hon kunde ta min rond och det skulle gå bra förutom den första patienten. Den fick vi lov att avboka i sista stund. Tack E och K för hjälpen! Jag gillar inte sånt, men jag hade inte kunnat genomföra ronden.


Jag vände om och gick hem mot lägenheten. Det tog en väldans tid och jag hann tänka massor och bli orolig så tårarna sprutade på hemvägen. Jag är lite "chicken" när det gäller magen, illamående och så. Har lite fobi kan man lugnt säga. Men egentligen så var det inte det min rädsla stod för utan det var en rädsla för att något skulle vara fel på lilla bebisfröet.


När jag kom hem låg jag i sängen och bara var. Fikade efter ett tag för magen kurrade trots det onda och illamåendet. Min oro släppte något efter att det bubblade järnet i tarmarna och jag blev tvungen att besöka toan några gånger. Då insåg jag att jag troligtvis fått i mig något dåligt eller att det bara handlade om magbassilusk.



Jag är hemma från jobbet idag för att se om magen är bättre. Jag vill inte gå dit och behöva sitta på toa hela dagen eller eventuellt riskera att smitta någon kollega. Än så länge känner jag dock inget ont i magen, bara lite obehag. Vi får se hur dagen utvecklar sig.


 
 
Ingen bild

stora

21 januari 2010 12:04

Herregud.
Vill att du hör av dig tlll läkaren. NU!!!!
Krya på dig.

 
Ingen bild

Lillyster

21 januari 2010 17:04

Hur mår du idag? Har du varit hos läkaren? Kram!

 
Ingen bild

Karin

21 januari 2010 21:13

På sätt och vis bra om det "bara" var magbassilusk. Men jobbigt är det när det pågår! Det verkar vara mycket sånt i krokarna nu. Hoppas att du mår bättre nu! En rapport från ronden ska du få nästa vecka. Jag kommer inte att åka till Stockholm imorgon, det blir vab istället.

 
Ingen bild

Annika

22 januari 2010 08:32

Till Stora: Som jag skrev längst ner i inlägget så handlar det bara om nåt skräp i mag- tarmkanalen så det var jag som hönsade iväg och drog förhastade slutsatser. Jag gillar inte att inte ha kontroll på saker och ting och verkligen inte på min kropp.

 
Ingen bild

Annika

22 januari 2010 08:35

Till Lillyster: Inget läkarbesök. Jag brukar ju vänta lääänge innan jag bokar sådana. Det ska visa sig att sjukdom eller symptom håller i sig för att jag ska besöka läkare.
Torsdagen var bättre än onsdagen på det sättet att jag inte hade ont, men annars var det skönt att vara hemma på min egen toa.

 
Ingen bild

Annika

22 januari 2010 08:40

Till Karin: När magen krånglar är det värre än värsta förkylningen tycker jag. Den är ju som ett centrum i kroppen och påverkar resten. Jag hörde av R och några kollegor på skolan (via Facebook) att det har börjat sådana här otrevligheter, blä!
Jag är också hemma nu fredag eftersom det inte känns helt bra i tarmarna och det fortfarande är en del toabesök som krävs. Är det magsjuka hemma hos er? Håller tummarna för att det "bara" är förkylning.
Tack igen för att du hjälpte mig i onsdags. Du vet vem du ska komma till om du behöver avlastning eller hjälp. =)

 
Ingen bild

Karin

22 januari 2010 12:07

Det var magsjuka för L i måndags, med därtill hörande vabdagar tisdag och onsdag. Dagis torsdag - feber på kvällen. Men idag mår L finfint igen, vi gick till kondiset och köpte varsin semla och åt till lunch. :) (Kanske ska satsa på ett lite nyttigare mellis sen...)

 
Ingen bild

Annika

22 januari 2010 20:01

Till Karin: Semla låter och ser så gott ut, men smakar inte hälften så gott som de ser ut. De är riktiga lurenbullar.
Ha en riktigt bra helg och fin födelsedag på söndag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Herr och Fru Mysbralla - 10 maj 2019 09:30


    Det sägs att man blir starkare när man tar sig igenom prövningar. Jag har jobbat så länge med mig själv, att lära mig lyssna på kroppen, hitta balans, nå en förståelse och acceptans att det är som det är och att jag är som jag är - good e...

Av Herr och Fru Mysbralla - 13 september 2017 09:30

  En ovanlig vanlig dag   Måndagen den 20 februari började som vanligt med att vakna och ta mig upp till arbetsträningen på Intersport. Efter att äntligen ha fått mina "hjälpmedel" trosgördel, medicinsk strumpbyxa samt bälte fungerade det återi...

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 februari 2014 16:14

Grattis älskade Arvid på din 2-års dag önskar mamma, pappa och Liv. Tyvärr får du inte den där roliga fyrhjulingen i present. Men något annat skoj finns i det stora paketet. ...

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 februari 2014 16:08

2014 började bra i hälsoväg. Jag kände mig starkare och piggare än på länge. Jag till och med sa det högt till omgivningen. Nu har jag under någon veckas tid haft diffusa besvär i bröst/hjärta och konstigt pirr i en underarm och fingrar. Älskad...

Av Herr och Fru Mysbralla - 23 januari 2014 15:12

Huvva! Jag ligger i influensa, tror jag iallafall. Det är i alla fall ingen vanlig liten förkylning. Det värker i leder och muskler och i bröstet för varje inandning. Det finns ingen kroppsställning som är bekväm. Jag har frossa och svettas om va...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards