Familjen Mysbralla

Alla inlägg under februari 2011

Av Herr och Fru Mysbralla - 14 februari 2011 20:29



...just the way you are!

 

 

Det är en viktig sak som ni alla BÖR komma ihåg. Inte bara idag, utan varje dag, varje timme, varje minut och sekund.

 

  Idag har varit en helt underbar dag för mig och Liv.

Vi skulle egentligen till BVC på föräldragrupp klockan 14:00, men vår barnsköterska ringde och sjukanmälde sig. Hon hade feber och lät inte alls pigg på rösten.

 

Jag valde då att mysa hela förmiddagen för att vid 12-tiden ta skruttan i vagnen och gå ner på stan för att fixa lite bus åt pappan (Älskade R). Ärendet gick alldeles utmärkt och vi avslutade strosandet med en lunch på Chantal´s inne i Punkt. Sedan gick vi  hemåt, men tog en snabbvisit in på Coop Extra för att köpa steakhouse fries till middagen med hemmagjorda hamburgare.

 

När vi kom hem ringde jag kära K och tyckte hon skulle komma över på kaffe. Det första hon kommenterade var att skruttan var en gladskit, precis som hon hade varit hittills på dagen. Vi passade även på att slötitta på ett gammalt avsnitt av OC. Härligt med gamla serier.

Apropå serier så kommer helt nya avsnitt av "V" att börja under mars månad på tv 6. Det måste ses!

 

 

Efter besöket tog jag och skruttan en dusch så pappan skulle vilja krama på oss när han kom hem. Det är ju ändå Alla hjärtans dag, hihi!

 

När han kom hem tog vi en tur på stan och köpte hem en ask från Mälarchocolaterie. Den sitter vi och njuter av nu tillsammans med rödvin.

JA, det stämmer. Rödvin på en måndagkväll går alldeles utmärkt.

 

Lillskruttan gjorde mig så glad när det var dags för middag. Hon har ätit dåligt av mos och puréer de senaste 2-3 veckorna och helst bara velat äta gröt eller dricka välling eller ersättning.

När Älskade R tog fram vår hemmagjorda mixade mat bestående av kokt kyckling samt potatismos åt hon glatt tills hon rapade. Det var härligt att se henne gapa efter mer för varje tugga.

Det kom till och med tårar för mig när jag såg hennes aptit.

 

Nu ska jag stänga ner och verkligen kramas med min älskade R innan John Blund kommer och tar mig. Han har redan fångat Liv.



Ta hand om dig själv,

 

dina nära och kära.





Av Herr och Fru Mysbralla - 9 februari 2011 20:11



Så härligt med egentid idag. Fotvården var underbar och jag somnade nästan 2-3 gånger. Jag fick mina tånaglar målade också. Jag tänkte välja svart färg, men M som var min "pedikyrist" tyckte vi skulle göra glada fötter. Sagt och gjort så valde jag till slut ett nagellack som matchar min vinterjacka i orange.


  


Nu är fötterna nästan lika lena som Lillskruttans fötter.



Av Herr och Fru Mysbralla - 9 februari 2011 11:04



Man kan leka med allt och ingenting!

 

    

    

 

Den nya kockmössan gjord av Liberos Up&go-blöja!

 

 

 

Av Herr och Fru Mysbralla - 9 februari 2011 10:07







Tisdag den 8/2 2011 var vi på BVC av tre olika anledningar. Först skulle Lillskruttan mätas och vägas, sedan skulle farbror doktorn titta på henne och sist skulle hon få två vaccinationssprutor igen.


Besöket gick finfint. Hon följer fortfarande sin egen kurva alldeles perfekt och vår barnsköterska K tycker att hon är en glad och nöjd tjej, som följer med och är alert.



STATUS:

8010 gram

65 cm


När du skulle vägas tyckte K att vi skulle låta Skruttan sitta upp istället för att ligga ner. Älskade R satte henne upp och höll i henne med en hand som stöd för ryggen. K tyckte då att vi skulle prova att låta Skruttan sitta själv med hjälp av kanten på vågen. Älskade R förde ena handen mot vågens kant och när hon höll i kanten satt hon helt själv i över en minut i alla fall. Hon såg ut att tycka det var spännande att sitta upp och titta ut över rummet.



Jag kan också passa på att berätta att hon helt plötsligt börjat "prata" ännu mer än tidigare. Nu kommer det ganska ofta "äääädäh äääädäh" med tungspetsen framstickandes på "d".


Så var det farbror doktorns tur. Han hade inget att invända när han undersökte Lillskruttan. Han förstod att vi inte hade några frågor till honom eftersom vår ögonsten är så perfekt (jag vet att alla föräldrar tycker det om sina barn).


Vi fick sedan gå till ett tredje rum för att få sprutorna. De gick väldigt bra att få. K och E gav Lillskruttan varsin spruta i vardera lår samtidigt för att minimera obehaget/smärtan. Gumsan skrek till när du fick dem och grät en kort stund därefter. Sedan somnade hon gott i bilen.


Det blev en tidig kväll vilket inte var så konstigt efter alla intryck denna händelserika dag på BVC. Du fick ju, förutom dina egna upplevelser, träffa en massa andra barn också. Den tidiga kvällen gjorde att det sista målet inför natten inte blev av, så vi satt och väntade på att hon skulle vakna för att vilja äta välling. Det skedde aldrig, så vi gick och lade oss. Jag hann precis lägga ner huvudet på kudden så vaknade hon för att äta. Så typiskt, hihihi!


Det blev en tidig morgon för oss då Lillskruttan vaknade vid 04:00 för att åter vilja äta. Hon var dessutom kokhet, så det blev att vara vaken med henne till efter 5-tiden. Hon fick äta lite till och Älskade R gav henne en supp Alvedon och efter många om och men samt mys med mig i famnen så somnade hon igen. Vi tog därför sovmorgon till 08:50 med en gröt-frukost som start när vi vaknade.




Solen skiner här så när Lillskruttan vaknar ska vi ut med vagnen och titta på världen innan jag ska iväg på lyx i eftermiddag. Fotvård på salong AQUA, närmare bestämt Spapedikyr 75 minuter blir det. En present från mor min på min födelsedag.

Sköt om er!



Av Herr och Fru Mysbralla - 7 februari 2011 09:19



Nu har Älskade R gjort klart vardagsrumsbordet. Det är kapat sedan länge, men vi har funderat och haft oss på vad som ska vara uppe på som yta.


Vad tycker ni?


     




Av Herr och Fru Mysbralla - 5 februari 2011 10:30







Den egentliga planen för dagen var att åka till n`Joy och träna med goa K. Jag har nämligen en träna gratis-biljett som jag tänkte ge henne. Det gick i stöpet direkt på morgonen när Älskade R ville ta bilen på jobbet. Han ville ta bilen av två anledningar; han var sen (ganska vanligt) och han skulle förbi bolaget efter jobbet för att köpa några öl inför hockey-kvällen med grabbarna på jobbet.



Jaja, jag fick lite surt meddela K att vår träning skulle bli inställd. Hon kom nämligen förbi på morgonkaffe strax efter 08:00. Det sura hängde ändå kvar ett tag under dagen, men när Lillskruttan visade sig äta toppenbra och vara på ett härligt humör så kunde jag inte annat än börja tina upp. Bättre blev det när Älskade R kom hem alldeles lagom till min och skruttans promenad och följde med när jag skulle hyra film.


När vi kom hem fixades ett grattiskort till farfar som fyllde år. Samtidigt som Älskade R gjorde det svabbade jag golven i ett nafs. Älskade R åkte därefter iväg för att hämta vinylmattan till vardagsrumsbordet samt köpte sina öl. Mmmm, precis, han gjorde ju inte det direkt efter jobbet fastän han ville ha bilen för det.


Det blev också klart att jag skulle få tillbringa kvällen med allra bästa J. Bara hon och jag har det inte varit på evigheter och jag blev sprallig som ett litet barn på julafton. Kära K skjutsade Älskade R till Öster Mälar-strand för öl och skitsnack.


Jag fick vänta lääänge innan bästa J kom och förgyllde min och Lillskruttans kväll. Hon skulle sluta vid 16:00 sa hon, men strax efter 17:00 ringde hon och sa att hon skulle bege sig hemåt. Vid 18:30 (äntligen) kom hon med en stor köpepizza som vi delade på.



Lillskruttan myste med oss i soffan ett tag innan hon så fint talade om att hon var trött och ville sova. Jag vyssjade henne och sedan fixade vi kladdkaka till filmen "I rymden finns inga känslor". Jag hade besök ända till 23:30 och njöt av helkvällen. När bästa J lämnat mig ensam ringde jag upp Älskade R, som visade sig vara på väg hemåt. Jippi! Jag fick krama lite på honom innan det var dags att sova.





Vilken fredag för både mig och Älskade R.


Av Herr och Fru Mysbralla - 3 februari 2011 21:00




        

        

      


2011-01-08

 

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards