Familjen Mysbralla

Alla inlägg den 3 mars 2010

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 mars 2010 18:38



På jobbet idag blev det en diskussion om lasarettets lunchbuffé på Café Bigarrå. De har flyttat om där inne i matsalen och satt upp en informationsskylt för att underlätta hur man ska gå tillväga. Det är samma kö för dem som tar mat på tallrik och äter på plats som för dem som tar en matlåda och fyller den. Jag har ännu inte handlat lunch där, men fick höra av de mer erfarna att det blivit lite osäkert med hur man ska bete sig när man hämtar sin mat.


På skylten står också att man bara får ta en portion och att kassa-personalen filmar matlådan. Detta kan tolkas som om det är hård bevakning i matsalen, men det egentliga budskapet innebär att de filmar, det vill säga, värmer fast plastlocket på matlådorna.


Under denna diskussion berättade jag lite kort om min tidigare karriär inom storkök- och snabbmatsbranschen. Jag gjorde lite reklam för Frasses hamburgare och det var faktiskt någon som smakat dem och höll med om att de är goda.



Det var när vi kom in på hamburgare som jag fick frågan om den fördom min kollega hört om norrlänningar och hamburgare stämmer. Hon frågade


-Äter alla från Norrland hamburgare med kniv och gaffel?


Jag har aldrig hört detta tidigare, så jag kunde bara svara för mig själv. Naturligtvis äter jag hamburgare med kniv och gaffel. Händerna luktar ju skunk av dressing, ketchup och senap om man inte använder bestick. Det spelar ingen roll heller hur mycket man tvättar händerna eller spritar dem. Lukten sitter kvar och är vidrig.





Jag frågade Älskade R om han hört talas om fördomen och det hade han. Man lär sig något nytt varje dag.



Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards