Familjen Mysbralla

Alla inlägg under januari 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 22 januari 2009 20:19


 ... och de kommer i en salig röra. Det finns en liten text på varje bild som ledord. Viktigt att tillägga är att fotografen är en kille med namnet U, inte jag alltså!

Av Herr och Fru Mysbralla - 20 januari 2009 18:26



...kom nu på eftermiddagen när vi skulle laga mat.


Se hela bilden


Köttfärssåsen var på gång och likaså fullkornsspaghettin. Vi pratade om dagen som gått och annat småprat. Bland annat nämndes båtmässan som äger rum i Älvsjö helgen under månadsskiftet februari - mars. Vi besökte mässan ifjol och funderar på att åka igen. Det finns dock ett litet aber i år...någon fyller år och ska ha fest samma helg och det är svårt att bestämma vilket som blir av och inte.


I alla fall har vi bott på hotellet som ligger alldeles bredvid Älvsjömässan. Hotellet heter Rica Talk Hotel och är ett superbra hotell. Frukosten är minst sagt suverän och då vi varit där två nätter åt gången har jag önskat att magsäcken varit större än den är. Något annat som jag gillar med hotellet är speglarna i badrummet. De är häftiga. Jag kan se vännen från alla håll hahaha!



De gånger vi har bott på hotellet har vi utnyttjat hotellpremiechecken från Coopkortet. Vilken bra grej säger jag bara! Vi fick förresten en sådan hotellcheck med posten idag och jag har redan börjat fundera på vart och när vi ska åka.


Men nu undrar ni kanske varför jag kom in på alla de här detaljerna när jag egentligen skulle berätta om FRÅGAN. Mitt i köttfärssåsandet frågar älskade R:

- Hur gjorde du med den smutsiga vitlökspressen när du bodde ensam?

=)

Jag har nämligen en tendens att undvika att rengöra vitlökspressen eftersom det är så himla svårt att pilla ur all vitlök ur hålen utan att fingrarna stinker en evighet efteråt.

Bild på vitlökspress.


Svaret på frågan är att jag hade en vitlökspress med en extra del med piggar som var till just för att trycka ut det som fastnat i hålen.


TREVLIG KVÄLL!




Av Herr och Fru Mysbralla - 19 januari 2009 21:41


VÄLKOMNA

Nu på lördag har logopedmottagningen Öppet Hus för allmänheten mellan klockan 10:00 och klockan 13:00.



Det kommer att finnas ett rum med information etc om barnlogopedi, det vill säga barns tal- och språkutveckling, behandling och så vidare. Logopeder finns på plats för att svara på frågor och det bjuds på frukt och karameller. Man kan delta i en tipsrunda och alla som lämnar in sin tipsrad får ett litet pris.


Det kommer även att finnas ett rum med information om rösten, det vill säga hur röstproblem kan yttra sig och vad man kan göra åt besvären. Det handlar om röstens anatomi och fysiologi, röstergonomiska råd, röstterapi, röstanalys, hjälpmedel etc.

Det blir ju rätt trevligt att jobba ihop lite komptid också.


Bild på en slags röstförstärkare.



Av Herr och Fru Mysbralla - 18 januari 2009 21:22

1)  Sömntuta. Natten till lördag trodde vi var den sista med Missy hos oss, så då fick hon sova i sängen med oss, eller rättare sagt så sov hon och jag i dubbelsängen. När älskade R skulle lägga sig fick han inte plats och intog därför sängen i gästrummet. När jag vaknade mitt i natten för att gå på toa saknades ju något väsentligt i sängen, så jag gick och sov hos R i gästrummet. Missy fick hela vår dubbelsäng för egen del. På morgonkvisten tassade jag tillbaka till lill-tjejen.


2)  Jag och mamma Martha. Som alltid när jag och Martha ses måste vi kramas lite.


3)  Liebe Doggen-hundar på Djurgården. Härligt med alla dessa hundar i farten .De kom väldigt bra överens all sex tikar. Här ser man även "big mama" S, Taala och Lyssnas mamma E, Missys nya ägare H och K.


4)  Hälsningsdags! Vem är du, undrar Martha och Missy när de snusar på Missys syster Taala.


5)  Fina Femma! en härlig "gammal tant!


6)  Mysiga Martha, som står uppställd jättesnyggt.


7)  Jag å en massa härliga Liebe Doggen! Sex hundar, tre i varje hand. Det gick alldeles utmärkt. De var så lugna och fina en stund när de hade "big mama" att titta på framför sig. Fotot där jag dras framåt och nästan omkull lägger jag inte in här...


8)  Mäktiga Missy! Så stor och snygg hon har blivit. Det måste bero på fosterhusse och fostermattes omhändertagande. Det kan ju inte ligga i generna...eller?!?!    Hahaha! 

=)

Av Herr och Fru Mysbralla - 17 januari 2009 19:03


Trots en helt underbar dag i Sigtuna med sol, skog, gott fika, trevliga nya kontakter, goa S och sex stycken Grand Danois i åldrarna 5,5 månader - 8 år, så känner jag mig väldigt tom och nästan apatisk.



Det är nu bestämt, avgjort, klart...men inte betalt! Tjejen H från Huddinge och hennes mamma blev förtjusta i Missy (vem blir inte det) så på söndag nästa vecka åker vi återigen till Sigtuna och goa S för att lämna över Missy och hennes papper till de nya ägarna. Sista timmen i Sigtuna vet jag inte riktigt vad samtalen handlade om

Det gör ont i hjärtat och det rinner tårar....



Det kommer bilder från den fina dagen.

Av Herr och Fru Mysbralla - 14 januari 2009 17:51


Det här måste vara det allra första året som jag känner av fenomenet att det är för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Detta till trots att jag har det bättre ekonomiskt ställt nu när jag arbetar jämfört med under studietiden eller när jag bara jobbade extra och slet på olika jobb. I och för sig kan det här visa sig på grund av bland annat de här utgifterna under december månad:


Bilköp

Inköp av en massa vinterkläder

Skidresa till Åre

Jul

Handpenning för träningsresa

Anmälan till två av Tjejklassikerns lopp


Tur man har en massa mat i frysen!!!

Mamma kanske har lite rätt i att man anpassar sig och lever efter det man har på fickan. Med det menar hon att även om man är en ekonomisk typ som tänker sig för innan man handlar, så gör man av med mer pengar om/när man börjar tjäna mer. Det förefaller ju vara så för mig åtminstone under sista månaden på år 2008.


Av Herr och Fru Mysbralla - 12 januari 2009 22:19

Efter många om och men, lockande och pockande med hundgötta samt dragande i hundben och hundhuvud fick vi i alla fall ihop 111 mer eller mindre bra bilder på lill-tjejen. Bilderna togs på förfrågan av vår uppfödare och vän S, som vill syna henne i sömmarna för utställning samt för eventuell valpägare. Tanken var att få Missy att stå som hundarna gör på utställning och vi kikade på bilder för att försöka efterlikna. Här kommer ett smakprov:

Snacka om urtjusig hund!!!!


Av Herr och Fru Mysbralla - 11 januari 2009 10:20


...frisk och stark i många år lalalalalalalalalalalala!!!

=)

Dagens lunch blir smörgåstårta från Brynolf Bagare.


Länk kommer här     http://www.brynolf-bagare.se/


Tack hela familjen för fina presenter:


* Familjen Näsström för biobiljetterna. De kommer att utnyttjas inom  kort tillsammans med min älskade R. Eventuellt ser vi filmen Australia. Länk kommer här     http://www.imdb.com/title/tt0455824/


* Lillasyster K för den otroligt fina fotoboken med minnen från vårt år när jag bodde i farmors hus och vi tillbringade i stort sett all fritid tillsammans med kamera, försäljning, pizzaätning etc. Trots sjukdom är det ett år som jag minns med glädje och värme.


* Pappa för välbehövda pengar. De användes upp redan innan Åre-resan till varma kläder och skor.


* Farbror Hans för välbehövda pengar som även de användes upp för viktig och nödvändig shopping till Åre-resan.


* Mamma och O för presentkortet på Intersport. Det är redan använt precis som pengarna jag skrev om här ovanför.


* Älskade R för den kommande middagen på restaurang Frank. Länk kommer här    http://www.frankbistro.com/


Det finns faktiskt saker/händelser som jag önskar mig fastän jag fått så bra grejer. Dagen är dock inte slut än...


 

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards