Familjen Mysbralla

Alla inlägg under december 2009

Av Herr och Fru Mysbralla - 17 december 2009 18:20


Om arbetsplatsens ekonomi är ansträngd och det inte finns utrymme för julklappar till personalen, om man bara vill göra jullunchen lite roligare eller om man vill förnya julklappsbytestraditionen lite så rekommenderar jag det roliga vi gjorde på jobbet idag.


Som jag skrivit i ett tidigare inlägg skulle vi i år köpa varsin julklapp för max 30:-. Det var dock inte det enda kriteritet. Julklappen skulle även börja på bokstaven M.


Efter jullunchen började julklappsutdelningen. Chefen hade ett julkort med ett namn på som skulle tillhöra det paket som "tomten" höll i. Det var spännande att se vad alla fick i sina paket. Här kommer ett litet smakprov på de saker som fanns i de inslagna paketen:


Marabou choklad i olika storlekar

Mugg

Mask för trötta ögon (med gelé i för att kyla)

Magnet

Mellandagspyssel (korsordstidning)

Micropopcorn

Mjukgörande handkräm

Marmelad

Medelhavets mat (kokbok)

Månadskalender

Mandelmassa

Mellanmålsbricka


 

 

Det är roligt med julklappar.

 

Vad fick du från din arbetsplats/chef?

 

 

Av Herr och Fru Mysbralla - 16 december 2009 13:20


Igårkväll fixade jag snabbt en härlig soppa till kvällsfika. Jag skalade potatis och lök, skivade dem tillsammans med purjolök och fräste snabbt i en panna. Hällde på 1 liter vatten och smulade ner två biljongtärningar. Lät soppan koka drygt 15 minuter och därefter silade jag av spadet innan jag mixade bitarna. Blandade sedan ihop allt, kokade upp det och smakade av med salt, vitpeppar och 2 matskedar lätt creme fraiche. Soppan smakade mumma och till och med Älskade R tog ett smakprov trots att han inte är något fan av soppor. Rostade även polskt hembakt bröd till soppan med ostskivor som pålägg. Jag somnade bra efter det.


Bilden lånad från www.vegetariskt.com

 

 

Av Herr och Fru Mysbralla - 15 december 2009 08:13






Den efterlängtade söndagen kom då jag skulle få se X antal Grand Danois i ringen samt träffa goda vänner. Strax efter klockan 09:00 var vi på plats. Liebe Doggen hade endast tre hundar med, men fick bra utdelning på två av hundarna. Scooby här nedanför (Missys brorsa) blev BH5 = Bästa hane plats 5. Fina Lyssna blev BT2 = Bästa tik plats 2. HÄRLIGT!


HUND 2009

  

HUND 2009


Scooby är en riktig goding tycker jag. Han har ett fantastiskt vackert huvud med bra form, det vill säga tegelstensform.



HUND 2009  



HUND 2009   



Det är tyvärr inte de mest smickrande bilderna på Glen, men han är en trevlig kille som har gått mycket bra i ringen. Personligen tycker jag att svansen sitter lite konstigt och att han har lite korta ben. Men tycker uppfödare S att han är en bra avelshane så litar jag helt och fullt på det.


    

Av Herr och Fru Mysbralla - 14 december 2009 17:27



På lördagen tog vi en rejäl sovmorgon och vaknade först klockan 09:50. Det blev hotellfrukost och sedan tillbaka till hetellrummet. Det visades nämligen skidskytte på tv. En dusch och sedan iväg mot dagens lunch en promenad bort. Vi lyxade till det på kvarterskrogen med varsin Filet mignon black & white. Det smakade jättegott. Måste vara den godaste oxfilé jag ätit.


Under lunchen ringde jag till Missys matte H och frågade om vi kunde komma förbi och hälsa på en stund. Det gick finfint sa hon, så vi tog bilen mot Vårby och Myrstuguberget för någon timmes visit. Det var så roligt att träffa Missy igen. De senaste månaderna har hon varit väldigt tunn, men nu efter en avmaskning verkar hon äntligen vara på väg att lägga på sig lite. Vi håller tummarna för att det fortsätter på den här vägen och att när vi ses nästa gång är det omöjligt att se revbenen.


Missybesök   Missybesök  

Missybesök   Missybesök  

Missybesök  

Missybesök  



Av Herr och Fru Mysbralla - 14 december 2009 16:26


Efter jobbet på fredagen bilade jag, Älskade R och K mot Älvsjö för att möta upp K:s sambo E vid hotellet Rica Talk Hotel, där vi skulle bo i två nätter. Vi kom fram och checkade in på våra rum. En snabb upp-fräschning hanns med innan vi tog pendel och tunnelbana mot vår överraskning. Stoppet blev globen och innan vi tågade in dit tillsammans med 14000 andra människor åt vi en sen middag inne i Globen shopping.



Älskade R och jag hade faktiskt gissat rätt på överraskningen. Det gjorde vi mitt i veckan då vi kom på att vi skulle missa Idolfinalen just denna fredagkväll. Då slog det oss att tidpunkten för vår överraskning stämde väl överens med Idolfinlen och när vi klev av vid globen kände vi oss ännu mer säkra på vår gissning.



Både K och jag hade Calle som personlig favorit, men samtidigt tycker jag att i det här sammanhanget kanske Erik var en passande vinnare. Vi satt högt upp, alldeles under taket och jag lovar er att det var svårt för den höjdrädda Annika att gå de branta trapporna till våra platser. Det tog också en bra stund innan jag kunde slappna av på min plats. Jag kände nästan hur jag tippade framåt i början.



Vi hade en rolig kväll i globen, men även roligt på väg hem. När vi kom till Årstaberg skulle vi få vänta 40 minuter på pendeln, vilket kändes dötrist. Vi började leta efter en taxi istället. Under 30 minuter hann vi med att höra en brunstig älg mitt på vägen (eller rättare sagt en släbbig tonårig kille som gillade att rapa mycket och äckligt), jaga taxibilar utmed vägen och skratta järnet. Det slutade i alla fall med att vi fick ta pendeln till hotellet.





Av Herr och Fru Mysbralla - 14 december 2009 16:20


...efter att få gå in i kyrkan på julafton och insupa den härliga stämningen med ljus, julkrubba och naturligtvis en mängd fantastiskt fina julsånger. Jag kanske till och med måste leta upp en midnattsmässa i Umeå. Vem följer med?




Av Herr och Fru Mysbralla - 9 december 2009 20:52


Dålig sömn har jag haft inatt, men trots det så vaknade jag klockan 05:30 helt av mig själv. Jag kunde inte somna om utan gjorde mitt morgonkaffe i mysmörkret innan jag tog mig en morgonpromenad i ett nyvaket Västerås. Full med reflexer var jag så jag skulle ta mig fram säkrast möjligt.


Älskade R verkar också ha sovit lite knasigt inatt för han berättade om en väldigt skum dröm. Han drömde att vi skulle få en bebis (inte så skumt än så länge), men när ungen hade fötts och han skulle beundra det lilla miraklet var det ingen vacker syn som mötte honom.


Den stackars nyfödda "saken" hade ett huvud med form som den här hunden, Bedlingtonterrier.



Huvudformen var inte det värsta utan "den" hade skäggväxt också. Jag undrar vem av oss "den" den var lik. I och för sig hade den rött bebisfjun till hår som borde komma från Älskade R och skägget borde också komma från honom. Då bidrog jag kanske med huvudformen. Bäst jag kollar mig i spegeln...



Av Herr och Fru Mysbralla - 9 december 2009 06:05


Nej, jag pratar inte om julen utan en ännu större och mer efterlängtad händelse. Några av er kanske kan gissa sig till vad det handlar om, men för er andra ska jag genast berätta vad som är på gång.


På lördag och söndag är det HUND 2009, stora Stockholm. Ni trodde väl inte att jag helt plötsligt bara tappat intresset för utställningar och rasen Grand Danois?!?!



Bild från www.skk.se

 

Efter jobbet på fredag åker jag, Älskade R och vår vän K till Älvsjö och vårt hotell Rica Talk Hotell. där vi ska bo. Det är inte så oväntat att det blir det hotellet. Jag tror att det blir tredje eller fjärde gången vi bor över två nätter på raken där. Deras frukostbuffé är minst sagt härlig.


I alla fall ska vi möta upp K:s sambo E, som åkt direkt från Uppsala och sedan blir det överraskning för mig och Älskade R under fredagkvällen. Vi är gräsligt nyfikna på vad E+K har hittat på.


På lördagen blir det troligtvis Stockholm stad och kanske en dejt med Missy och hennes matte H. Jag ska höra av mig till dem idag. Söndagen kommer att gå i hundens tecken med utställning, uppvisningar, försäljningsstånd, flera tusen hundar och naturligtvis umgänge med E+K.




Vad tror ni om min helg?

 

OBS! Önskelistan är uppdaterad....

 

 

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards