Familjen Mysbralla

Alla inlägg under september 2010

Av Herr och Fru Mysbralla - 15 september 2010 15:33




Nu har jag rotat bland mina gamla cd-skivor och hittat en riktig toppen-skiva, som min gode vän herr J i Umeå fixat åt mig en gång i tiden när det begav sig. Musiken på skivan var med mig på träning väldigt ofta, främst vid löpning och pomenader. Här kommer några exempel på vad som finns att höra:


Alphaville

Aha

Frankie goes to Hollywood

Eurythmics

Erasure


...och min absoluta favorit just nu ULTRAVOX med Vienna!





Av Herr och Fru Mysbralla - 14 september 2010 08:01



  


Jag hittade det här mössmönstret i senaste numret av "Föräldrar och barn" och fastnade direkt för det. Jag tror att lilla L kommer vara ursöt i den.


Vi har en himla tur att äldsta moster gillar handarbete för hon har fått mönstret hemskickat till sig opch ska sätta tänderna i uppgiften. Hon brukar vara superduktig att göra mössor, vantar och sockar. Hon säger dock att det var längesedan hon handarbetade, så hon är osäker på hur resultatet kommer att bli. Idag var hon på stan och köpte det rosa garnet, så när hon har tid och lust kommer hon att påbörja stickandet. Vi ser fram emot det och längtar efter att se resultatet.



Av Herr och Fru Mysbralla - 11 september 2010 12:59




Första gymbesöket efter förlossningen är gjort och likaså det första trevande, försiktiga och lugna träningspasset. Vi åkte alla tre (jag, pappan, Liv) för att pröva hur lilltjejen skulle reagera på att använda hörselkåpor samt för att vi skulle få träna tillsammans. Det är ju så mycket roligare än att träna ensam.


Lillan var inte helt nöjd i början, men med nappen i munnen och bilstolen i liggläge blev hon mer nöjd. Ännu bättre blev det när vi tog av hörsel-kåporna, eftersom det inte var särskilt hög ljudnivå när allt kom omkring. Då somnade den lilla gott.


Vi körde lite lätt under 35 minuter. Det blev lite rygg, ben, vader, höft-lyft samt mage för Älskade R.



  


Passet kändes alldeles lagom för min del. Det var skönt att komma iväg. Jag ser också fram emot när det lilla lösa skinnet på magen blivit fastare, men det kan nog dröja. Jag ska dock inte klaga på kroppen så här 5 veckor efter förlossningen, då jag tappat i stort sett alla graviditetskilon. Redan under Livs första levnadsvecka drog sig magen tillbaka så det syntes skillnad från dag till dag. Kvinnokroppen är helt makalös!

Det tråkiga med besöket hände när vi skulle lämna gymmet. Tjejen i receptionen infomerade oss om att det är förbjudet för personer under 15 år att vistas i gymmet. Trots att Liv inte kan springa runt bland maskiner och redskap får hon inte följa med mer. Det blir att träna var för sig tills Liv är 3 månader och kan skolas in på barnpassningen. Tyvärr blir det en extra kostnad i och med den avgiften, men sånt är livet.

Hur är det på era gym vad gäller att

 ta med små bebisar?

 

 

Av Herr och Fru Mysbralla - 10 september 2010 20:00





Matvarorna i kassen till middag nummer två resulterade i en mycket god maträtt, två lyckträffar! Denna gång fick vi äta potatissallad med ägg och rökt laxfilé. Här kommer receptet!


4 portioner: räcker till 1-2 fler


1. Halvera och koka 1 kg "Smått & gott"-potatis. Koka 6 ägg i 8 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten. Skala och halvera äggen.


2. Dressing: Blanda ihop 1 1/2 msk dijonsenap, 1 1/2 msk rödvinsvinäger, 2/3 dl olivolja, 3/4 tsk salt och 1 1/2 krm svartpeppar i en stor serveringsskål.


3. Ta bort skinnet och dela 400 g varmrökt laxfilé i grova bitar.


4. Skiva 1-2 rödlökar och 1 strut rädisor tunt. Skölj och bryt 1 kruka kaskadsallad i mindre bitar. Skölj 1/2 påse ruccola och skär 3 tomater i klyftor.


5. Vänd ner rödlök, rädisor och den kokta potatisen i skålen med dressing. Blanda försiktigt ner sallad, ruccola och tomater precis innan servering och lägg på äggen och den varmrökta laxen. KLART!




Av Herr och Fru Mysbralla - 10 september 2010 14:42




  


     


Jag får KÄRLEKSIL!



Av Herr och Fru Mysbralla - 8 september 2010 09:36








I måndags vid 18-tiden ringde det på dörren. Det var vår matleverans från Middagsfrid som kom. Vi tog emot en stor pappkasse med matvaror och tittade nyfiket när vi packade upp den.


Igår lagades den första av tre middagar och den smakade ljuvligt. Vi betygsatte den med fyra stjärnor av fem.

****



Rätten som lagades på ungefär 30 minuter var renskavspanna med kantareller och serverades med ris samt morotsstavar och stavar av kålrabbi. Kålrabbi hade jag aldrig ätit tidigare, men det var gött. Det smakar som en mildare variant av vitkål, så gillar ni vitkål, var inte rädd och prova kålrabbi.


Här kommer receptet: 4 portioner



1. Hacka 2-3 röda lökar. Skär 150 g kantareller i grova bitar. Smält smör i en stor stekpanna och fräs lök och svamp på medelhög värme i 3 minuter. Tillsätt 480 g renskav och fräs till den fått färg.

2. Tillsätt 2 dl creme fraiche, 2 dl vatten, 2 tsk dijonsenap, 1 tsk timjan, 1 tsk salt, 6 enbär, 1/2 tsk soja och 1 krm peppar. Låt puttra i 5 minuter.

3. Skala och skär morötter och 1 kålrabbi i stavar. Servera renskavs-pannan med kokt ris eller andra gryn samt råkost.



Av Herr och Fru Mysbralla - 5 september 2010 13:59







Familjen Mysbralla gav sig iväg till Mälarparken i förmiddags och skuttade runt i skogen. Pappan skulle fixa lite jobb inför måndagen, så hela familjen traskade runt bland stockar och stenar. Vi lade ut kontroller till två orienteringsbanor under denna härliga förmiddag, så nu är det ordnat inför elevernas idrottslektioner imorgon.


      

      

      


Efter allt slingrande mellan grenar och buskar var det lika bra att kolla fästingar och passa på att bada sig ren. Inga fästingar fanns det på lilljäntan, hurra!


        

        





Av Herr och Fru Mysbralla - 4 september 2010 20:44






Förutom det bästa som hänt mig (Liv) så har den senaste månaden varit småjobbig för min del. Det började några dagar innan L föddes. Jag fick urinvägsinfektion som började behandlas först när L var några dagar gammal. Jag fick nämligen ett sent svar på urinodlingen och hann gå länge utan behandling. Jag hade riktigt ont i ryggen och hela bäckenet så jag knappt kunde stå upp.


Jag hämtade ut en kur antibiotika för en veckas behandling. Två dagar efter avslutad kur kände jag återigen besvär i kisseriet. Jag fick lämna ett nytt urinprov och det skickades för odling. Denna gång fick jag antibiotika på en gång. Det var en annan sort, en starkare dos och den skulle tas under 7 dagar. Samtidigt skulle jag dricka mängder, både vatten och surt. Amningen kräver sin vätska och för att driva ut bakterierna i kisseriet. Jag höll på att bli tokig av allt drickande trots att jag vanligtvis får i mig mycket vätska, men detta var tufft.


Två-tre dagar efter avslutad kur, det vill säga i fredags, åkte jag på nästa grej. Jag fick fullt med röda prickar över hela kroppen förutom på ryggen och i ansiktet. De kliade som jag vet inte vad och gör det fortfarande. Ibland tror jag att jag ska bli vansinnig. De vanliga recept-fria preparaten kan jag inte ta då de går över i bröstmjölken, så vi får se hur länge jag står ut innan jag behöver det receptbelagda.


  


Nu har jag fått gnälla lite över att jag inte kunnat njuta fullt ut av vår lilla dotter, som för övrigt blir en månad gammal ikväll.



Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards