Familjen Mysbralla

Alla inlägg den 3 juni 2011

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 juni 2011 08:11


Så har vi varit på en minisemester hos släkten igen. Vi bilade uppåt sista söndagen i maj och anlände till Ingersta och mormor vid tidig kväll. Där bjöds vi på en god älggryta och en mormor med en ond fot. Det var inte roligt att se. Men jag måste säga att hon var riktigt kass på att hoppa på kryckor.



Dagen efter åkte vi förbi morfar på jobbet och den klantisen hade kört omkull med åkgräsklipparen och landat på den axel han redan har besvär med. Vi åt sedan lunch innan Älskade R blev hämtad av farfar. Vi delade nämligen på oss under 2 dagar. Jag tänkte vara hönsvakt och försöka hjälpa mor min med diverse vardagssysslor för att underlätta för henne.


Jag och Livan hade det mycket bra, trevligt och roligt även om jag inte fick så mycket sömn. Livan hade lite tufft nattetid, kanske på grund av en ny säng och åskoväder. Varje morgon klev jag upp och gick till mormors säng med Livan. De myste framför morgonteven medan jag kokade kaffe och hämtade tidningen. Sedan fikade vi tillsammans och mådde gott förutom foten då.

Hönsen släpptes ut efter frukost och fick då lite grönsaker. Samtidigt plockade jag bort den värsta skiten inne i hönshuset (den gamla husvagnen) plockade in dagens äggskörd och lade upp nytt foder och hällde upp färskt vatten. Det var jätteskoj. Det svåraste var att få in alla 6 hönsen på kvällen. 5 av hönsen traskade in på direkten medan den sjätte vägrade att komma in. Mormor berättade att den stackars hönan blir mobbad när de är inne i husvagnen och därför inte vill gå in. Hon går in så sent som möjligt. Jag lyckades i alla fall båda kvällarna. Jag ska nog byta yrke och bli bondmora.


TACK FÖR NÅGRA FINA DAGAR


Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards