Familjen Mysbralla

Alla inlägg den 30 maj 2010

Av Herr och Fru Mysbralla - 30 maj 2010 21:34




Så här står det om mig och "Bubbas", nu i graviditetsvecka 30:


Tänk nu går du in i den sista fjärdedelen av havandeskapet! Om 8-12 veckor kommer du att sitta med ett litet nyfött barn i dina armar!


Fostret fortsätter att öva på att andas genom att röra bröstkorgen in och ut. Det kan kissa och dricka ca 1/2 liter fostervatten om dygnet. Fjunhåret på kroppen reduceras. Benmärgen producerar nu de röda blodkropparna.

Har du förvärkar? Din livmoder förbereder sig på förlossningen på detta sätt.

Graviditetshormoner gör dina ledband mer elastiska och mjuka. På grund av detta kan du uppleva ryggsmärtor. Försök räta upp ryggen när du sitter och står, även om du nu har olika vikt fram och bak på kroppen. Bli medveten om din hållning!


Fostrets längd: ca. 37,5 cm
Fostrets vikt: ca. 1550 g


Vår barnmorska påtalar vikten av avspänning och bra andning. Jag bör träna på och lära känna skillnad mellan att vara spänd/avspänd.

Detta tror jag att jag är ganska bra på i och med mitt yrke som röstlogoped. Vi jobbar en hel del med både andning och avspänning.


Jag lånade en dvd på bibilioteket som handlar om att förbereda sig inför förlossningen. Jag har tittat på den en gång. Där visar de olika övningar man kan träna på samt olika rörelser, ställningar mm som kan underlätta vid de olika faserna.


Det finns bland annat en övning där jag ska sitta eller ligga bekvämt och tänka mig till en plats där jag känner mig trygg och trivs.

Därefter ska Älskade R berätta att en värk är på gång och börja nypa mig i låret och göra det hårdare och hårdare (som hästbett).

Under tiden ska jag använda mig av andningen för att klara av smärtan och samtidigt känna hur kroppen är avspänd.

Denna övning har vi gjort två gånger.


Första gången blev han helt förtvivlad av att ha gjort mig illa, men nu senast njöt han nästan lite av att få nypa i låret.

Han passade också på att dra bort ett plåsteroerhört långsamt på min rygg samtidigt som han meddelade att jag skulle andas.


Hur roar ni er på kvällarna?





Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards