Familjen Mysbralla

Alla inlägg under april 2010

Av Herr och Fru Mysbralla - 16 april 2010 06:15




Jag har precis varit inne på en trevlig blogg "En mammas dagbok" där man kan vara med att tävla om en BabyBjörn Comfort Carrier. Jag anmäler mig här till tävlingen och hoppas på den fina vinsten. Det skulle ju vara perfekt inför att lilla magmonstret tittar ut i sommar. Klicka på länken här nedan så kan ni också vara med och tävla, men skynda er. På söndag drar hon vinnaren!

En mammas dagbok



Av Herr och Fru Mysbralla - 15 april 2010 06:15





Fredag morgon blev vi hämtade klockan 07:45 för att åter ta en båttur mot Phi Phi-öarna. Älskade R hade bokat provdyk med företaget KonTiki så vi båda var spända av förväntan över hur han skulle lyckas med dykningen och vad han skulle tycka om upplevelsen. Egentligen var jag säker på att han skulle älska att dyka och jag hade rätt. Han tyckte det var det bästa på hela semestern. Nu väntar en kurs för att ta dyk-certifikat hemma i Sverige. Vem vet, kanske hamnar vi en säsong i Thailand när han jobbar som instruktör där.


Jag hade bokat snorkling för dagen och tyckte det skulle bli roligt. Under båtturen upptäckte vi dock att vattnet var fyllt av maneter. Vi kunde stå på båten och räkna 1, 2, 3, 4, 5, 10, 15, 20, 30, osv.


Efter att jag blivit bränd av en manet på måndagen kände jag mig lite skärrad och rädd inför snorklingen. Det gjorde att jag på första platsen fick panik i vattnet efter 5 minuter och simmade tillbaka till båten tillsammans med en instruktör och två små brittiska pojkar som just blivit brända av varsin manet.


Efter lunch när vi skulle dyka och snorkla på plats två var jag mycket tveksam om jag skulle hoppa i vattnet igen. Älskade R körde med en massa peptalk och vips så var jag i vattnet. Jag såg bland annat en häftig orm nere på botten. Jag är så nöjd över mig själv att jag trotsade rädslan och jag brände mig inget heller. Det var en fantastisk dag!


  

  

     

    

    

  

     

  

  



Av Herr och Fru Mysbralla - 14 april 2010 06:35



Mycket omtalad ö för att vara vacker med härliga små stränder. Det som slog oss mest var att det redan halvvägs dit med longtailbåt låg mängder av skräp i havet. Det blev inte bättre när vi kom fram till stränderna och vattnet där. En aning uäck!


Någon enstaka strand var hyffsat ren och där var det mysigt också. Vi gillade stranden som hette Turtle beach. Turen vi gjorde innehöll stopp på två stränder på Hong island med en liten bukt, men även stopp på två andra små öar runtomkring.



  

      

      

      

  






Av Herr och Fru Mysbralla - 12 april 2010 19:25




Denna ö ligger på vår topp 3-lista av härliga stränder och platser.


    


      


      


  

  

  


Tillbaka efter dagens utflykt!

  






Av Herr och Fru Mysbralla - 12 april 2010 19:20


Longtailbåt blev det ut till Railey beach. Det var en strand vi hört och läst gott om. Vattnet var skitvarmt. Det var helt omöjligt att svalka sig i det.


      

    

    

    




Av Herr och Fru Mysbralla - 12 april 2010 18:41



Semestern slutade igårkväll när vi klev ur bilen med all packning. Jag stapplade mig i säng direkt efter kisseriet och tandborstningen. Det har varit en underbar ledighet på alla sätt och vis och vi har bara njutit av varandras sällskap och de nya omgivningarna. Resan har innehållit allt och lite till. Vi har skrattat massor, varit oroliga, känt spänning, förväntan och besvikelse samt träffat mycket människor.


Vi har lagt ut bilder på bloggen som motsvarar en dag i taget och därför saknas ett gäng bilder. Vi kommer att fortsätta göra inlägg med bilder från Thailand tills ni fått smakprov från alla semesterdagarna.




Vi har nu båda två arbetat första dagen på veckan. Det har gått alldeles utmärkt och varit roligt, men jag har känt mig illamående av trötthet. Det blir att lägga mig tidigt ikvälll så jag orkar med hela veckans arbete, ett frisörbesök och firandet av Älskade R som fyller år på fredag.





Av Herr och Fru Mysbralla - 9 april 2010 16:11

Nytt hotell och ny ort.   Pinkpaus ca 2,5h tog resan från Phuket till Krabi.

Jojobussen! Tror att vår chaffis hade en gummiboll under gaspedalen. Efter ca 2 mil blev jag less och frågade om han inte kunde köra lite mer vrrrrrrrrrrr och inte vr vr vr vr:D Det blev markant bättre.  

Sjukt härligt landskap i Krabiprovinsen  

Hur många får man plats på en moped? VI har sett 5 som max! Till höger skymtar man även en mamma som håller i ett spädbarn!!!

Poolbaren.  

 

Trötta efter en hel dag så firade vi med lite jum jum:D        

Av Herr och Fru Mysbralla - 9 april 2010 15:52

Bilderna är lite i oordning men som sagt det fixar ni nog att klura ut.                        

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards