Familjen Mysbralla

Alla inlägg under januari 2012

Av Herr och Fru Mysbralla - 8 januari 2012 08:33






Ett nytt år har precis börjat. Vi i familjen Mysbralla har ett år med förändringar framför oss.


Nu har vi bott i vårt nya hem i snart 2 veckor. Det är fortfarande en del kvar att packa upp, men det går framåt. Liv har fått sitt egna rum, som hon är glad över. Vi har två toaletter, som båda är helt nyrenoverade. Vi är de första som använder dem. Än så länge känns det inte som om vi har flyttat från Västerås. Vi är ju alltid uppe i Sollefteå, Örnsköldsvik och Umeå under jul och nyår. Det som är annorlunda är dock att vi inte bor hos andra utan har en egen lägenhet där vi kan hålla till. Vi kan dessutom ha besök hos oss. Vi har haft vår första övernattningsgäst nu. Vår vän, fine herr hemlöse R kom i fredags efter att ha spenderat Nyår tillsammans med vänner i Umeå.


Älskade R har fått jobb också. Denna termin ska han prova på att arbeta som trä/metallslöjdslärare. Han börjar jobba redan imorgon och platsen är Sörlidenskolan. Den ligger 3-4 km från vår lägenhet - lagom avstånd. Det ska bli spännande att höra hur han trivs med själva arbetet och de nya kollegorna.


Liv är 1 år och 5 månader nu. Hon är en helt fantastisk liten tjej som förstår i srot sett allt känns det som. Igårkväll gick hon och hämtade en burk med body butter. Jag frågade vad hon tänkte göra med den. Hon kom då fram till mig och drog upp tröjan för att smörja in min mage, som hon sett att Älskade R brukar göra. Sedan gick hon och hämtade sin hudkräm för att få sina torra ben insmorda för natten. Hittar hon skräp på golvet går hon till köket och kastar det i soporna.

Den 6 februari börjar hon på förskola. Jag tror det blir superbra för henne med 15 timmar i veckan. Förskolan kommer att ligga i vårt bostadsområde, cirka 1 km från vår lägenhet. Det är en nyöppnad avdelning på grund av att det är väldigt många barn som behöver plats denna vår. Jag hoppas att de gör något bra av den provisoriska lösningen. Det handlar ju om barn...


För övrigt så är Liv riktigt sjuk för första gången i sitt liv. Hon har hög feber (39,8) ont i halsen, ingen röst, diarré och är helt matt. Förhoppningsvis ser vi ett tecken på tillfrisknande idag. Om hon mår bättre får vi nog vår andra övernattningsgäst på tisdag. Eventuellt kommer hennes mormor på besök och stannar till onsdag. Med Botniabanan klar kan vi även åka till Umeå när vi känner för det. Det tar bara 55 min med tåget till storstan med systrar och storasysters döttrar. I år kommer vi också att kunna vara med på den legendariska surströmmingsfesten i augusti.


Det börjar närma sig Juniors ankomst också. Idag är det exakt 1 månad kvar till beräknad födelse. De senaste 2 veckorna känns det som om magen har växt galet mycket. Det kanske är dags att packa BB-väskan...

Det ska bli spännande att lära känna Örnsköldsvik med omnejd. Jag brukar ju alltid bara vara på besök när jag är här. I vår ska jag spana in skogen här ovanför, hamnen med kaffe och glass, biblioteket, öppna förskolan i kyrkan i området, lekplatser, träningsställen, lära känna nya människor och mycket annat. Det jag ser allra mest fram emot är ett framtida besök av min allra bästaste J.


Nu ska jag se om någon vill äta frukost med mig. Det är dock tyst och lugnt i alla rum förutom tvätt- och diskmaskin som jag kört igång.



Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards