Familjen Mysbralla

Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Plastpest och Fjuckby

Av Herr och Fru Mysbralla - 23 maj 2009 18:03


Dagens äventyr:


Dagen började klockan 05:50 när jag vaknade en halvtimme innan väckaren skulle ringa. Varför klev jag upp så tidigt en lördag kan man undra, jo som jag skrev igår skulle det ju vara hundutställning i Österbybruk idag.


Jag skuttade upp och började koka ägg och värma köttbullar i micron till lunchmackorna. Därefter dagens viktigaste göromål: sätta igång perkolatorn för att fixa kaffe. När det var gjort så var det hög tid att duscha och sedan dricka kaffe samt kolla lite bloggar och annat skoj.


Väckte sedan älskade R, som hoppade in i duschen.  Jag gjorde klart mackorna som förutom äggen och köttbullarna fick ost, keso, gurka och tomat i sig också. Riktigt matiga mackor för en heldag ute, perfekt. Det följde även med en påse med frukt, två saftflaskor och en vattenflaska. Vi visste också att S skulle ha med sig sallad, mackor, te och kaffe.


Jag hade tänkt att vi skulle komma iväg kring 07:20, men vi rullade hemifrån strax efter 07:35, lite sena med andra ord. Vi hann dock ganska bra i tid. Som vanligt när vi är ute och bilar surras, sjungs och skrattas det en del. Jag fick även lära mig ett nytt ord och det är PLASTPEST. Det ni, vet ni vad det är? Det vet jag nu.


På resan fick vi se lite lustiga ortsnamn och namn på byggnader. Man kan fundera på om den här dagen hade något att meddela oss lite undermedvetet. Vi passerade Fjuckby och Trekanten för att senare i Stockholm åka förbi byggnaden Lustgården. Har ni lika dålig fantasi som vi har?



Vi kom fram till utställningen precis för att se unghundarna av hankön tävla mot varandra. Där hade LD med Clintan som vann 1:1 och fick HP (Hederspris = lovande), dock inget Cert. Därefter följde alla olika grupper med hannar innan unghundar tikar skulle börja. Där skulle Missy vara med, men de dök aldrig upp. Det var något strul med att fixa bil plus något annat. Jaja...jag hade en superbra dag med en massa hundar och härliga människor.


Det blev totalt 5 HP och LD vann avelsgrupp och uppfödargrupp, härligt! Vilken uppfödare jag har hittat för en eventuellt blivande valp någon gång i framtiden.

=)


 


Det var inte bara jag som fick åka på nöjestur. Älskade R hade ett ärende till kompis D för att hämta en propeller som han köpte på Blocket igår. D var snäll och köpte ut den åt honom, så vi kunde åka förbi, se nya lägenheten och ta hem R:s kära ägodel. Han har hunnit sitta och putsa på den sedan vi kom hem idag, men det blev efter vi kom hem från födelsedagsfikat hos grannen R.


Nu är älskade R och leker med frisbees. Både han och jag har hunnit med varsitt styrkepass också. Som ni märker har det varit full rulle denna dag. Jag ska ta mig lite fruktsallad och sedan krypa ner i sängen, ha teven på, lösa korsord och må gott tills jag somnar.


Visar några bilder från dagen. Både Wanda och Clintan är syskon till Missy. Längst ser ni en snygg R som står med Wanda. De passar bra ihop och R skulle bli en bra husse. Det vet jag ju redan.




 
 
Ingen bild

stora

23 maj 2009 18:18

Hur gick det, kom Missy med matte till tävlingen?

 
Ingen bild

stora

23 maj 2009 21:19

Synd att Missy inte kunde komma. Hur är det med planeringen i den familjen egentligen?
Ja hur ska det bli? Hund eller inte?

 
Ingen bild

Annika

23 maj 2009 21:53

Till Stora: Ja, uppfödaren var inte jätteglad på dem. Hon hade ju planerat tre grupper istället för de två som blev nu när de inte dök upp.

 
Ingen bild

stora

23 maj 2009 22:04

Kära nån vilken fiiin propeller. Borde inte den vara på R.s blogg också?

 
Ingen bild

Annika

24 maj 2009 09:28

Till Stora: Den borde ligga på hans blogg, jag håller med. Nu är det så att det här inte är rätt propeller på bilden. Jag "lånade" en från nätet bara. Hans propeller är egentligen ihopfälld när man seglar och när motorn startar ser centrifugalkraften till att den öppnar sig. den på bilden är ju inte ihopfällbar.

 
Neta o Zacco

Neta o Zacco

25 maj 2009 12:36

Hej o Tack för senast. Var jättekul o träffa er. Blev massa bilder här, trist på dåligt väder bara så det blev "mindre bra bilder" men nästa gång blir det i Avesta då har vi beställt SOL :P Hoppas du kommer? Är inte så långt för er, måtro? Kram

http://www.wisserangels.se

 
Ingen bild

Annika

25 maj 2009 21:35

Till Neta o Zacco: Hej! Ja, det var jätteroligt att träffas och äntligen fick jag fingrarna ur och hälsa också...
Vi får se när Avesta är, men det är inte långt bort så chansen är stor att vi eller jag dyker upp. Sköt om dig! KRAM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Herr och Fru Mysbralla - 10 maj 2019 09:30


    Det sägs att man blir starkare när man tar sig igenom prövningar. Jag har jobbat så länge med mig själv, att lära mig lyssna på kroppen, hitta balans, nå en förståelse och acceptans att det är som det är och att jag är som jag är - good e...

Av Herr och Fru Mysbralla - 13 september 2017 09:30

  En ovanlig vanlig dag   Måndagen den 20 februari började som vanligt med att vakna och ta mig upp till arbetsträningen på Intersport. Efter att äntligen ha fått mina "hjälpmedel" trosgördel, medicinsk strumpbyxa samt bälte fungerade det återi...

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 februari 2014 16:14

Grattis älskade Arvid på din 2-års dag önskar mamma, pappa och Liv. Tyvärr får du inte den där roliga fyrhjulingen i present. Men något annat skoj finns i det stora paketet. ...

Av Herr och Fru Mysbralla - 3 februari 2014 16:08

2014 började bra i hälsoväg. Jag kände mig starkare och piggare än på länge. Jag till och med sa det högt till omgivningen. Nu har jag under någon veckas tid haft diffusa besvär i bröst/hjärta och konstigt pirr i en underarm och fingrar. Älskad...

Av Herr och Fru Mysbralla - 23 januari 2014 15:12

Huvva! Jag ligger i influensa, tror jag iallafall. Det är i alla fall ingen vanlig liten förkylning. Det värker i leder och muskler och i bröstet för varje inandning. Det finns ingen kroppsställning som är bekväm. Jag har frossa och svettas om va...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards